x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Uşi închise la instituţiile publice

Uşi închise la instituţiile publice

de Diana Scarlat    |    01 Feb 2010   •   00:00

Aproximativ 45.000 de angajaţi din administraţia publică din toată ţara vor intra mâine în grevă de avertisment. Sindicaliştii cer păstrarea locurilor de muncă şi a veniturilor salariale din luna decembrie 2009.

Timp de două ore, la începutul programului, între 8:30 şi 10:30, publicul va avea acces în primării, consilii judeţene şi alte instituţii publice. Potrivit Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), pe 9 februarie sindicaliştii vor picheta ministerele Muncii şi Internelor, iar la 12 februarie vor intra în grevă generală pe termen nelimitat, dacă reprezentanţii Guvernului nu organizează negocieri şi dezbateri în vederea găsirii de soluţii în regim de urgenţă, pentru a nu afecta locurile de muncă şi veniturile salariale pe anul 2010.

Angajaţii din administraţie protestează din cauza disponibilizărilor anunţate, a scăderi salariilor, a lipsei de reacţie a autorităţilor la solicitările FNSA, precum şi din cauza "încălcării repetate a principiilor constituţionale care privesc negocierile colective şi dreptul autorităţilor locale de a-şi gestiona propriile resurse financiare, prin acte emise de Guvern", explică liderii FNSA.

×
Subiecte în articol: observator