x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 360 de utilaje acționează în București pentru deszăpezire. Activitatea, îngreunată de viscol

360 de utilaje acționează în București pentru deszăpezire. Activitatea, îngreunată de viscol

25 Ian 2014   •   17:22
360 de utilaje acționează în București pentru deszăpezire. Activitatea, îngreunată de viscol

Un număr de 360 de utilaje acționează sâmbătă pentru deszăpezire în capitală, acestea intervenind în baterie, informează PMB. Pentru a menține carosabilul practicabil, operatorilor de deszăpezire li s-a solicitat să efectueze schimburile de personal, acolo unde acest lucru este posibil, direct în teren.

Primarul general al Bucureștilor, Sorin Oprescu, care a verificat la fața locului, sâmbătă, modul în care operatorii de deszăpezire acționează, a constatat că se intervine în baterie, atât pe arterele principale, cât și pe cele secundare, însă acțiunea utilajelor este îngreunată de vântul care viscolește zăpadă.

"Din acest motiv îi rog pe șoferii bucureșteni, pe cât posibil, să nu folosească autoturismul personal, astfel încât să reușim să curățăm cât mai bine carosabilul", a transmis edilul-șef al Capitalei. Potrivit PMB, în sectorul 1 acționează 70 de utilaje, sectorul 2 — 83 de utilaje, în sectorul 3 — 54 de utilaje, în sectorul 4 — 52 de utilaje, sectorul 5 — 34 de utilaje și în sectorul 6 — 67 de utilaje.

PMB mai anunță că, având în vedere temperaturile scăzute, în acest moment patru bucătării mobile, cu o capacitate de 2.000 litri de ceai și supă, străbat Capitală, oferind asistență persoanelor surprinse de viscol în stații sau pe străzi.

Primăria Capitalei reamintește că a pus la dispoziția cetățenilor numărul de telefon gratuit — Dispeceratul pentru Situații de Urgență, 0.800.800.868, la care se pot sesiza urgențele 24 de ore din 24.

×
Subiecte în articol: utilaje deszapezire viscol bucuresti