x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fără vacanţa de Paşte? A fost scoasă din structura anului şcolar 2023-2024

Fără vacanţa de Paşte? A fost scoasă din structura anului şcolar 2023-2024

de Andreea Tiron    |    29 Ian 2023   •   22:44
Fără vacanţa de Paşte? A fost scoasă din structura anului şcolar 2023-2024
Sursa foto: Hepta

Dispariția uneia dintre cele mai importante vacanțe din an, în care cei mici își petrec împreună cu familia sărbătorile, a fost observată de părinți în structura anului școlar 2023-2024, document aflat în dezbatere publică. Vacanța de Paște lipsește atât pentru perioada Paștelui Ortodox, cât și pentru cel Paștele Catolic.

Potrivit antena3.ro, vacanța a fost pusă la mijlocul unei perioade de peste o lună distanță între cele două sărbători.

Conform calendarului anunțat de Ministerul Educației, aflat deocamdată în variantă de proiect, vacanța de primăvară de anul viitor ar urma să aibă loc în perioada 13-21 aprilie, iar acest lucru ar însemna că vacanța urmează să separe modulele 4 și 5 din anul școlar viitor.

În ceea ce privește sărbătorile pascale, paștele Catolic va fi marcat în data de 31 martie 2024, în timp ce Paștele Ortodox va fi sărbătorit în data de 5 mai.

Acest lucru înseamnă că structura propusă de către Ministerul Educației nu acoperă niciuna dintre cele două sărbători. În condițiile în care Paștele, atât cel catolic, cât și cel ortodox, nu este inclus în vacanță, elevii vor beneficia doar de zilele libere legale, aferente acestor sărbători.

Structura anului școlar viitor nu este însă una definitivă, urmând să rămână în dezbatere până în data de 10 februarie.

lipsa vacanta paste

×