x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un nou val de căldură extremă amenință Europa, începând de luni. Iată lista țărilor vizate

Un nou val de căldură extremă amenință Europa, începând de luni. Iată lista țărilor vizate

de Redacția Jurnalul    |    17 Aug 2023   •   20:36
Un nou val de căldură extremă amenință Europa, începând de luni. Iată lista țărilor vizate
Sursa foto: Hepta

Când mulți dintre noi speram să ajungem la capătul unei veri a extremelor, iar luna iulie a doborât orice record și a devenit cea mai călduroasă lună de când se fac măsurători, Europa se pregătește să facă față unui nou val de căldură extremă. Ce ţări sunt vizate.

Potrivit meteorologilor, noul val de căldură va aduce temperaturi de 40° la umbră începând de luni, transmite Antena 3 CNN

Europa este complet roșie. Meteorologii anunță risc ridicat de incendii de vegetație în Franța, în Spania, Elveția, Germania, Belgia şi Portugalia. Așadar, încercați să vă uitați pe site-ul Ministerul Afacerilor Interne pentru orice fel de avertizare de călătorie.

"În primul rând să nu stăm afară perioade lungi de timp în căldură, să nu avem expuneri voluntare la soare în intervalul 11-18, să nu facem efort în căldura de afară, să nu facem sport nici măcar la orele după amiezii afară pentru că este foarte cald.

Foarte important este ce mâncăm și cum ne hidratăm. În această perioadă se vor consuma minimum 1,5- 2l de apă, ceaiuri mai puțin îndulcite la temperatura camerei, sucuri naturale fără conservanți.

Se va evita consumul de băuturi alcoolice, de băuturi cu conținut ridicat în cofeină și de băuturi foarte dulci. Toate aceste categorii cresc diureza, elimină apa din organism și accentuează deshidratarea. Este foarte important să avem mare grijă de persoanele dependente de noi și care sunt și foarte expuse în această perioadă.

Și aici vorbim de sugari, copii mici, persoane de vârsta a treia persoane cu afecțiuni cronice și persoane cu dizabilități. Aceștia vor trebui ținuți în incinte ventilate corect, hidratați la timp, fără să așteptăm să apară senzația de sete.

Sugarii vor fi alimentați la cerere, nu după orar fix. În această perioadă nu se va face diversificare a alimentației la sugar nu se vor introduce alimente noi în zilele caniculare. Atenție, mare atenție nu lăsăm nici măcar pentru câteva minute copiii în mașini atunci când coborâm la magazin la cumpărături.

La fel, nici animalele de companie. Creste foarte repede temperatura într-o incintă închisă poate crește chiar cu grad pe minut și în câteva minute vorbim de o temperatură de nesuportat", a spus dr. Alice Grasu, managerul serviciului Ambulanță București-Ilfov, la Antena 3 CNN. 

canicula

×
Subiecte în articol: canicula caldura extrema europa