x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Val de viroze în România. Doctorii recomandă controlul medical la primele simptome

Val de viroze în România. Doctorii recomandă controlul medical la primele simptome

20 Oct 2008   •   00:00

Val de viroze şi pneumonii în judeţul Prahova. Două persoane au murit deja din cauza infecţiilor respiratorii. Medicii spun că numărul cazurilor a crescut îngrijorător în ultima perioadă, mai ales în rândul bolnavilor cronic şi al copiilor.



Numărul celor care ajung la medic cu afecţiuni respiratorii şi pneumonii a crescut foarte mult în ultimele două săptămâni. În Prahova, două persoane au murit deja până la acest moment din această cauză.

Medicii spun că oamenii ar trebui să se prezinte la medici de la primele simptome de răceală. "E şi din cauza oamenilor care nu se prezintă imediat la medic şi se tratează singuri cu diferite medicamente şi ajung la spital când boala se agravează", spune doctor Ştefan Pavelescu, şef secţie Interne SJU Ploieşti.

Şi la Cluj Napoca, din cauza frigului din ultimele zile, numărul celor se prezintă la medicii de familie sau la cei specialişti a crescut cu aproape 30%. Specialiştii recomandă în această perioadă evitarea spaţiilor aglomerate şi consumul cât mai mare de ceaiuri, fructe şi vitamine.
www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: romania