x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vâlcea - Incompetenţă în cazul blocajului feroviar de pe Valea Oltului

Vâlcea - Incompetenţă în cazul blocajului feroviar de pe Valea Oltului

de Andreea Căprescu    |    25 Mai 2010   •   00:00
Vâlcea - Incompetenţă în cazul blocajului feroviar de pe Valea Oltului

Autorităţile au dovedit din nou cât de greu se mişcă într-o situaţie de urgenţă. Ultimul exemplu poate fi dat în cazul accidentului de pe Valea Oltului, accident din cauza căruia traficul feroviar a fost blocat mai bine de 16 ore.

Prefectul de Vâlcea a convocat o şedinţă extraordinară ca urmare a haosului creat şi lipsei de profesionalism cu care s-a acţionat. Factorii implicaţi şi responsabili au făcut ce ştiu mai bine: Întâi au menţionat că nu erau obligaţi să intervină, după care s-au plâns de lipsa dotării.

"Prefectul a convocat CJSU ca urmare a situaţiei create de reprezentanţii Complexului CF-L3 Râmnicu-Vâlcea, aparţinând Regionalei CFR Craiova, care nu au deplasat la locul accidentului mijloace specifice pentru ridicarea autocamionului de pe calea ferată, susţinând că accidentul fiind rutier nu au obligaţia să intervină.
Totodată, au precizat că nu dispun de mijloace de ridicare sarcini mari, trenul macara fiind staţionat la Craiova iar deplasarea acestui utilaj fiind apreciat la minim 6 ore. Pe de altă parte, folosirea unui utilaj de la Complexul Sibiu presupunea acordul Regionalei CFR Braşov",a declarat Carmen Constantinescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei prefectului.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă seara din cauza şoferului unui BMW care s-a lovit de un autocamion plin cu fier vechi. Tirul s-a oprit pe linia de cale ferată, chiar în faţa trenului, şinele fiind afectate pe o distanţă de 50 de metri.

×
Subiecte în articol: observator