x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Valer Dorneanu, avizat pentru postul de judecător la CCR

Valer Dorneanu, avizat pentru postul de judecător la CCR

19 Mar 2013   •   19:27

Valer Dorneanu a primit azi aviz favorabil, cu 16 voturi pentru şi 3 împotrivă, din partea Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor pentru postul  de judecător la Curtea Constituţională (CCR) această funcţie. El este propus de grupul parlamentar al PSD pentru această funcţie.
"Competenţa mea la Curtea Constituţională o reprezintă toată activitatea mea în care nu am făcut altceva decât să fac lucrări practice de adaptare a tuturor măsurilor legislative sau de altă natură, în spiritul Constituţiei şi pentru aplicarea ei. Din acest punct de vedere sunt pregătit, şi cu experienţa pe care o am, şi cu echilibrul, să fiu un bun judecător la Curtea Constituţională", a afirmat Dorneanu la audierea în Comisia juridică, citat de agerpres.ro.

Deputaţii jurişti s-au pronunţat, totodată, prin vot, şi asupra propunerii avansate de grupul PDL, respectiv senatorul Nicolae Vlad Popa, hotărând cu 17 voturi "împotrivă" şi 2 voturi "pentru" să avizeze negativ această propunere. Votul a fost secret, cu buletine de vot. Avizul Comisiei Juridice este unul consultativ, plenul Camerei Deputaţilor urmând să se pronunţe asupra celor două candidaturi propuse de grupurile PSD şi PDL.Candidatul care va fi votat de către plenul Camerei Deputaţilor o va înlocui pe judecătoarea Aspazia Cojocaru, al cărei mandat se va încheia pe data de 8 iunie 2013. Grupurile parlamentare ale USL, care deţin majoritatea în Parlament, au decis să sprijine candidatura la Valer Dorneanu, din partea Camerei Deputaţilor şi a Monei Pivniceru, din partea Senatului.

Ponta: decizia pentru Ministerul Justiţiei o iau eu
Premierul Victor Ponta  a declarat astăzi că discuţiile cu actualul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, despre plecarea la Curtea Constituţională, durează de cel puţin un an. "Discuţia cu dorinţa doamnei Pivniceru de a merge la Curtea Constituţională este o discuţie veche, de cel puţin un an. Eu am apreciat faptul că până la numirile de la Curtea Constituţională doamna Pivniceru a acceptat vara trecută, într-un context tensionat, să fie ministru al Justiţiei şi sunt mulţumit de activitatea ca ministru al Justiţiei", a declarat azi premierul, conform agerpres.ro. El a mai spus că  portofoliul Justiţiei va reveni tot PNL, iar decizia numirii noului ministru o va lua după ce se va consulta cu liderul liberal Crin Antonescu. "Am pe cineva în minte, dar, repet, decizia va fi o decizie comună. Sau mai bine zis: decizia o iau eu, dar numai după o consultare cu domnul Antonescu", a explicat Ponta. El a spus că, personal, acordă o atenţie specială Ministerului Justiţiei, pentru că este un domeniu pe care îl cunoaşte foarte bine, dar şi pentru că deţinătorul acestui portofoliu este un fel de ministru de Externe în relaţia cu Bruxelles-ul.

×
Subiecte în articol: valer dorneanu Curtea Constitutionala