x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Valeriu Gheorghiţă despre activitățile care favorizează răspândirea COVID-19

Valeriu Gheorghiţă despre activitățile care favorizează răspândirea COVID-19

24 Aug 2021   •   16:55
Valeriu Gheorghiţă despre activitățile care favorizează răspândirea COVID-19
Sursa foto: Lucian Alecu

Activitățile de weekend în general și cele de pe litoral în special favorizează răspândirea COVID-19, spune coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă.

El a mai spus că oamenii ar trebui să se ferească de zonele supraaglomerate.

Medicul a menționat spațiile închise, spațiile neaerisite, dar a recomandat și atenție în cazul contactelor cu persoane care nu fac parte în mod obișnuit din anturaj.

„Persoanele cunoscute ne pot de o falsă senzație de siguranță. Trebuie să ne aducem aminte toate măsurile de prevenție cu care am fost obișnuiți în această perioada și să încercăm să ne protejăm mai bine. În acest fel putem să scădem riscul de a ne îmbolnăvi”, a afirmat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID.

Rugat să dea exemple concrete de activități „periculoase”, medicul s-a referit la activitățile de weekend în general, precum cele de pe litoral.

„Nu trebuie să lăsăm garda jos. Varianta Delta începe să se răspândească. Cel mai mare risc este printre persoanele nevaccinate sau cu schema incompletă, cu risc mediu de îmbolnăvire”, a afirmat Gheorghiţă.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiță COVID delta