x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Valeriu Gheorghiță: Experții estimează că valul 4 va fi mai agresiv. Diferența o va face vaccinarea

Valeriu Gheorghiță: Experții estimează că valul 4 va fi mai agresiv. Diferența o va face vaccinarea

20 Iul 2021   •   15:30
Valeriu Gheorghiță: Experții estimează că valul 4 va fi mai agresiv. Diferența o va face vaccinarea
Sursa foto: Hepta

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, consideră că valul patru al pandemiei va fi mai agresiv, așa cum estimează numeroși experți. Diferența o va face vaccinarea, a mai spus medicul Gheorghiță.

Experții estimează că valul 4 al pandemiei va fi mai agresiv, iar diferențele vor fi făcute de nivelul de imunizare al populației și de vaccinare.

„Cu cât procentul persoanelor vaccinate este mai mare, cu atât numărul de persoane spitalizate admise la Terapie Intensivă și numărul de decese vor fi mai mici. Cu cât numărul persoanelor vulnerabile este mai scăzut ca acoperire vaccinală, cu atât riscul de creștere a numărului de persoane spitalizate este mai mare”, a explicat medicul.

Medicul Gheorghiță a mai spus că varianta Delta este mult mai contagioasă și se transmite de la o persoană la alta de două ori mai rapid decât tulpina inițială parentală și cu 60% mai ușor în comparație cu tulpina Alfa.

În ceea ce privește virulența acestei tulpini, se pare că poate crește riscul de spitalizare de 2,5 ori mai mult decât celelalte tulpini, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiță