x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vama Arad / Turci pe post de balamale!

Vama Arad / Turci pe post de balamale!

09 Mar 2009   •   00:00

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un grup de şapte cetăţeni turci care au încercat să iasă ilegal din România pentru a ajunge în Polonia. Turiştii clandestini, declaraţi...marfă, erau ascunşi în remorca unui automarfar, printre cutii cu balamale, arată Agerpres.



Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar şef Ion Mareş, cei şapte au fost descoperiţi la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, într-un automarfar înmatriculat în Turcia, încărcat, conform documentelor de însoţire a mărfii, cu balamale metalice. TIR-ul era condus de cetăţeanul bulgar Tzunchar A. La verificări, poliţiştii de frontieră au constatat că prelata avea o tăietură de aproximativ 25- 30 cm în plafon, iar cablul de siguranţă al automarfarului era tăiat şi legat în partea din faţă a remorcii. Cetăţenii turci au fost descoperiţi printre cutiile de balamale.

Ei au declarat că au recurs la această metodă deoarece nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen şi intenţionau să se deplaseze în Polonia, pentru a-şi găsi locuri de muncă. ''Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele celor şapte cetăţeni turci, actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegala a frontierei iar şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi'', a precizat purtătorul de cuvânt al IJPF Arad. Poliţiştii de frontieră arădeni au reţinut în acest an, până în prezent, un număr de 130 de persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, 105 dintre aceste persoane încercând să facă acest lucru fie ascunşi în mijloace de transport aflate spre Spaţiul Schengen, fie pe jos, peste frontiera ''verde''.

×
Subiecte în articol: romania