x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vânători, pădurari, jandarmi şi câini, pe urmele ursului ucigaş. Localnicii, avertizaţi că animalul este foarte periculos

Vânători, pădurari, jandarmi şi câini, pe urmele ursului ucigaş. Localnicii, avertizaţi că animalul este foarte periculos

20 Sep 2012   •   06:50
Vânători, pădurari, jandarmi şi câini, pe urmele ursului ucigaş. Localnicii, avertizaţi că animalul este foarte periculos

Actiunea de cautare a ursului care, ieri, a ucis un om in zona localitatii Moroieni, judetul Dambovita, au fost reluate in aceasta dimineata. Autoritatile ii avertizeaza pe localnici sa nu se indeparteze de case pana cand ursul nu va fi prins, intrucat animalul este extrem de periculos.

"Am reluat cautarile cu mai multi vanatori decat am avut ieri (miercuri-n.r.), iar la operatiune vor participa, pe langa cainii dresati de la Sibiu, si caini de vanatoare care vor cauta ursul dupa urmele de sange. Animalul este ranit si poate fi usor recunoscut. Are cu siguranta si acum urme sau bucati din latul in care a fost prins. Speram sa-l gasim astazi. Ii sfatuim pe oameni sa mai aiba rabdare si sa nu mearga la fan sau in livezi pana nu prindem acest urs, care este extrem de periculos. Dupa ce va fi impuscat, animalul va fi transportat pentru analize la laboratorul Directiei Sanitare, dar in acest caz cu siguranta nu e vorba despre un animal turbat, ci despre braconaj. A fost prins in lat si chinuit", a declarat, in aceasta dimineata, prefectul judetului Dambovita, Dragos Rusu, potrivit Antena3.

Un barbat in varsta de 63 de ani a fost ucis de un urs, ieri dimineata, in localitatea damboviteana Moroieni. Seful Politiei Dambovita declara ca barbatul atacase animalul cu o cange, care a fost gasita la fata locului, alaturi de mai multe capcane pentru ursi, amplasate de-a lungul gardului gradinii in care s-a produs incidentul.

"Este cert ca barbatul ucis atacase ursul cu o cange care a fost gasita la locul incidentului. De asemenea, de-a lungul gradinii barbatului erau amplasate mai multe laturi. Este clar ca a fost o lupta intre victima si animal, care era prins intr-un lat si s-a zbatut pana cand l-a rupt", a spus seful Politiei Dambovita.

Aseara, doi barbati din Moroieni care au insotit victima in zona incidentului au fost retinuti pentru 24 de ore, sub acuzatiile de complicitate la braconaj cinegetic, respectiv favorizarea infractorului.

Astazi, cei doi, cu varste de 31 si, respectiv, 52 de ani, vor fi dusi la Judecatoria Pucioasa cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Potrivit anchetatorilor, in dosarul in care s-au facut cercetari pentru braconaj apare si numele barbatului ucis de urs, Ilie Leotescu, cei doi barbati retinuti recunoscand ca l-au ajutat pe acesta sa ucida ursul. Acestia le-au declarat anchetatorilor ca animalul a fost prins in lat inca de marti si ca miercuri dimineata s-au dus toti trei ca sa-l ucida si sa-l transporte apoi cu o caruta.

Barbatul de 63 de ani s-a apropiat de urs pentru a-l strapunge cu o lance improvizata dintr-un bat in varful caruia era un cutit, moment in care animalul, care era ranit, s-a zbatut si s-a desprins din capcana, napustindu-se asupra omului, dupa care a fugit, afirma anchetatorii.

×