x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vanduta cu 500 de dolari

Vanduta cu 500 de dolari

01 Mai 2004   •   00:00

O grupare de traficanti de persoane care actiona in Capitala a „pierdut" meciul cu legea pe propria ei mana. Prostituata pe care incercau sa o vanda a fost cumparata cu 500 de dolari de niste politisti sub acoperire.

ION ALEXANDRU, EDUARD PASCU

Surse din Serviciul de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog au precizat ca gruparea condusa de Ovidiu Barbu se afla in atentia noastra de aproximativ trei luni. "Aveam informatii ca se ocupa cu traficul de femei. Cunosteam aproape pe de rost metodele lor de operare, astfel incat, joi seara, am picat pe ei", au precizat surse din Serviciul de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog. „Ne-a fost mai greu sa ajungem sa cumparam noi fata, deoarece aveam de-a face cu niste indivizi unsi cu toate alifiile", mai spun politistii. Anchetatorii au mers in Strada Pelinului, unde seful traficantilor isi scosese la vanzare propria prietena.

Iubita lui, iubita tuturor

Tanara, a carei identitate nu a fost data publicitatii, are 21 de ani si nu face pentru prima data obiectul „afacerilor" proxenetilor. Ea a fost agatata anul acesta din zona Pietei Salajan. Dupa ce a pozat o perioada in concubina lui Ovidiu Barbu (22 de ani), ea a fost pusa sa „produca" bani pentru acesta. Clientii erau adusi de combinatorii Gabriel Laurentiu (22 de ani) si Florinel Tuca (24 de ani), iar tarifele percepute se situau intre 500.000 si 1,5 milioane de lei, in functie de cerinte. Banii ii reveneau lui Barbu. Politistii spun despre membrii acestei retele ca sunt vechi clienti ai aresturilor. Tuca, spre exemplu, a mai fost arestat de cateva ori, pentru ca plasa fete ale unor proxeneti celebri din Capitala. Insusi Barbu, de mic copil, a facut puscarie pentru talharie. La un moment dat s-a saturat de Romania si a plecat in Spania. Si aici a calcat stramb si a facut cateva luni de inchisoare pentru furt. Acum, gasca este completa dupa gratiile din arestul Politiei Capitalei.

Rapita din Gara de Nord

Un alt proxenet a fost arestat in timp ce vindea „marfa" in fata portii din Str. Serban Voda din Sectorul 5 al Capitalei. Politistii au descins in bordelul patronat de Nicolae Raducu (42 de ani), unde au gasit doua fete, dintre care una in varsta de 17 ani. Ele au fost cumparate cu 300 de euro in septembrie 2003 de la proxenetii din Calea Plevnei. Fata mai mare fusese rapita din Gara de Nord, iar minora fusese adusa din Turnu Severin, de un amic care i-a promis ca o va angaja la Bucuresti.

Bucurestiul, scotocit

Aceste grupari sunt doar cateva dintre zecile care actioneaza in Bucuresti si in zonele limitrofe. Politia Capitalei a facut numai luna trecuta zeci de descinderi si perchezitii in bordelurile din zonele rau famate. Preturile la care sunt vandute fetele variaza in functie de cum arata si cum se comporta cu proxenetii. Daca e cuminte si colaboreaza, pretul creste; daca nu, scade. O femeie poate fi cumparata in Bucuresti cu sume cuprinse intre un milion de lei si cateva sute de euro.
×
Subiecte în articol: observator