x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vanghelie, despre studenţii Universităţii Spiru Haret: "Nu sunt roşii nici cartrofi, ci o problemă socială"

Vanghelie, despre studenţii Universităţii Spiru Haret: "Nu sunt roşii nici cartrofi, ci o problemă socială"

21 Iul 2009   •   00:00

Cei care au absolvit cursurile Universităţii Spiru Haret nu sunt cartofi şi nici roşii, nici voturi pentru partid, ci o problemă socială, a declarat liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu trebuie să vină cu o soluţie care să nu se aplice retroactiv şi să pună 100.000 de oameni în situaţia penibilă de a da din nou un nou examen de absolvire, a mai susţinut liderul social-democrat.



În PSD, măsurile Ecaterinei Andronescu a nemulţumit la culme atât conducerea, îngrijorată de implicaţiile electorale şi sociale, cât şi membrii de partid care predau cursuri pe la universităţii particulre şi care se tem să nu se inaugureze un nou precedent în materie care să le afecteze interesele financiare la aceste unităţi de învăţământ private. Cum astăzi expiră ultimatumul dat ministrului Educaţiei de a găsi o soluţie la acestă problemă, liderii PSD s-au reunit pentru a primi un mesaj din partea Ecaterinei Andrionescu în legătură cu rezolvarea pe care a găsit-o pentru ca licenţiaţii care au urmat cursurile unor discipline neacreditate la nivelul acestei universităţi să nu fie siliţi să repete acest proces.

În cadrul partidului, măsurile luate de Andronescu în acesat domeniu sunt aspru criticate. Totuşi tendinţa nu este cea de a pedepsi ministrul pentru o măsură considerată bună în esenţa sa, ci de a o sili să nu o aplice retroactiv pentru studenţii Universităţii Spiru Haret care au absolvit în ultimii cinci ani cursuri şi discipline pentru care nu s-a obţinut acreditarea de la ministerul Educaţiei.

"S-a pripit foarte mult, este o decizie proastă, prea multe stângăcii la Ministerul educaţiei în ultima vreme" a comentat acid situaţia preşedintele CJ Vrancea, social-democratul Marian Oprişan.

"O problemă socială, nu electorală" care a fost provocată de "un om mai bine pregătit profesional decât politic" susţine mai rezervat liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie.

"Nu s-a pus problema că nu a făcut bine ce a făcut. Se pune problema corpului tinerilor care au dat examen. Noi vorbim de 100.000 de persoane, vorbim de o problemă socială. Nu aş fi niciodată de acord ca o problemă retroactivă să vină înapoi. Eu cred că de vină este tot sistemul politic care a acceptat de-a lungul timpului aceasta situaţie" a mai afirmat cel care a garantat în trecut numirea lui Andronescu în fruntea Educaţiei.

Liderul PSD Bucureşti a apreciat că rezolvarea acestei probleme trebuie să vină tocmai din partea ministerului. "Deci oamenii au dat examen. Cu toţii ne confruntăm cu foarte mulţi tineri care au terminat studiile şi nu înţeleg şi nu ştiu nimic. Dar aceşti tineri au învăţat şi acum în ai pune într-o situaţie penibilă la nivelul instituţiilor în care lucrează... sunt oameni care nu sunt nici cartofi şi nici roşii" a conchis Vanghelie.

antena3.ro

×
Subiecte în articol: scoala