x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vanghelie, salvatorul intelectualilor

Vanghelie, salvatorul intelectualilor

de Lavinia Dimancea    |    23 Iun 2007   •   00:00
Vanghelie, salvatorul intelectualilor
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/

Marian Vanghelie s-a intălnit zilele trecute cu reprezentanţii GDS şi le-a promis că ii va ajuta să nu işi piardă sediul din Calea Victoriei şi că va face lobby in acest sens pe lăngă conducerea PSD.



Primarul Sectorului 5, pesedistul Marian Vanghelie, s-a intălnit zilele trecute cu reprezentanţii GDS, Radu Filipescu şi Rodica Palade, iar cu căteva zile inainte cu Gabriel Liiceanu, pentru a discuta despre situaţia sediului organizaţiei din Calea Victoriei. Rezultatul: Vanghelie s-a angajat să-i ajute să nu işi piardă sediul şi că va face lobby in acest sens pe lăngă conducerea PSD.

"M-au rugat să ii sprijin in Parlament, astfel incăt sediul să rămănă la GDS in urma dezbaterii proiectului de lege de la Camera Deputaţilor, unde va fi votul decisiv. Părerea mea este că nu trebuie scoşi de acolo, chiar dacă au fost puţin implicaţi politic alături de Traian Băsescu. Sunt deschis la această problemă şi le-am spus că am să-i ajut. Nu este o decizie a mea, este a partidului, dar incerc să ii ajut să rămănă acolo", ne-a declarat Vanghelie. De altfel, el a şi discutat cu parlamentarii PSD de Bucureşti pentru a-i susţine pe reprezentanţii GDS, dar şi cu liderul partidului, Mircea Geoană, care s-ar fi arătat de acord, potrivit spuselor primarului, că "nu trebuie scoşi din sediu" şi că va discuta şi el cu reprezentanţii organizaţiei.

Preşedintele GDS, Radu Filipescu, a apreciat "deschiderea" manifestată de Vanghelie, precizănd că acesta a dat asigurări că va incerca să promoveze mesajele organizaţiei şi să le transmită conducerii PSD. "Am apreciat că a fost interesat de subiect. Noi vrem să se lămurească cei de la PSD in legătură cu fundaţia care revendică sediul. Nu este deloc justificată ideea de a fi acordat către altcineva", a spus Filipescu.

×
Subiecte în articol: observator