La cea de-a XX-a ediție a Târgului Gaudeamus, Editura ALL a înregistrat un volum de vizitatori care a depășit chiar și perioada pre-criză, iar vânzările totale au fost cu peste 40% mai mari decât în 2012. Lansările-eveniment, sesiuni de autografe cu autori români și străini, precum și promoţiile din cadrul târgului au dat roadele sperate și în cele cinci zile de Gaudeamus, Editura ALL a depășit 30.000 de cărți vândute la stand. Cele mai multe exemplare cumpărate fac parte din cele peste 400 de titluri din literatura română și internațională, carte academică sau carte practică propuse la prețuri incredibile la această ediție a târgului – 3 lei, 7 lei sau 10 lei.
În topul vânzărilor cărților care au beneficiat de o reducere generală de târg – 10%, se clasează detașat cartea autobiografică a maestrului Marin Moraru, "Suntem ce sunt amintirile noastre" (Maria Capelos într-o discuţie amicală cu Marin Moraru, Editura ALL, 2013). Este o carte-mărturie, ce conține gândurile, trăirile pe care le-a încercat omul și actorul Marin Moraru de-a lungul timpului, detaliile pregătirii fiecărui rol în parte, caractere, personalități, situații de viață care conturează o epocă. Nu cu multe exemplare cartea maestrului Moraru a depășit-o pe cea a unui alt titan al teatrului românesc, Radu Beligan, autor al volumului Între acte, publicat recent tot la Editura ALL și aflat deja la a treia reeditare.
Pe a treia poziție a podiumului se află tot o noutate editorială, "Nu mi-e frică" roman de Paula Săcui, jurnalistă și editor al principalului jurnal de știri de la o televiziune privată din România (ProTV). Romanul "Nu mi-e frică" este debutul său literar și a fost publicat parțial pe pagina de Facebook a autoarei, în scurte fragmente, iar sesiunea de autografe de după lansarea în standul ALL a durat peste două ore, timp în care aproape s-a epuizat stocul titlului respectiv în stand.
Interesul românilor pentru o eventuală plecare peste hotare în scop profesional face ca pe a patra poziție în topul vânzărilor ALL la Gaudeamus să se afle recent lansata carte practică "Și acolo ce-o să faci"? Ghidul tău de studii, burse & joburi în străinătate, scris de Diana Ursachi, fostă bursier Fulbright, Soros, al Guvernului României şi al Asociaţiei Naţionale a Femeilor Manager din SUA.
Deloc întâmplător la ediția Gaudeamus la care invitate de onoare au fost Țările nordice, pe poziția a 5-a în topul vânzărilor se află debutul literar al scriitoarei norvegiene, Kjersti Skomsvold – Cu cât merg mai repede, cu atât sunt mai mică, roman premiat pe plan internațional și tradus în peste 20 de limbi, disponibil acum și în România.
În top 10 al vânzărilor s-au aflat și cărțile din colecția Strada ficțiunii, cu precădere O sută de nume, cel mai nou roman al scriitoarei irlandeze Cecelia Ahern, aflată recent într-o vizită în România la invitația Editurii ALL, care a tradus și publicat toate cele nouă cărți ale autoarei, precum și După şapte ani..., al francezului Guillaume Musso, extrem de popular în rândul iubitorilor de literatură contemporană la noi. De o atenție sporită și cumpărături pe măsură s-au bucurat și romanele din seria Crime a aceleiași colecții, în special Roseanna, de Maj Sjöwall, Per Wahlöö, autorii suedezi supranumiți regele și regina romanelor polițiste, precum și Poker cu rechinul, un roman foarte așteptat de fanii români ai autoarei ruse de gen, Daria Donțova.
Seria 24 de rețete delicioase și usor de preparat (Aperitive, Salate, Bomboane și biscuiți, Checuri dulci și sărate) au fost preferatele celor pasionați de gătit, însă toate titlurile din domeniul cooking s-au vândut foarte bine, o dovadă în plus al interesului crescut al românilor pentru domeniul culinar, după audiențele show-urilor de profil și ale blogurilor specifice.
În mod surprinzător, în topul vânzărilor s-a aflat și o carte de nișă, Manualul Merck - 88 de simptome frecvente, de peste 100 de ani, cartea medicală cea mai utilizată în întreaga lume. Vizitatorii au profitat de reducerea din cadrul târgului și au achiziționat acest prestigios compendiu medical, extrem de util specialiștilor, cât și simplilor pacienți.