x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vasile Ciurchea: Cardurile de sănătate nedistribuite vor fi trimise de Casele de Asigurări la domiciliile pacienţilor

Vasile Ciurchea: Cardurile de sănătate nedistribuite vor fi trimise de Casele de Asigurări la domiciliile pacienţilor

11 Mai 2015   •   17:36
Vasile Ciurchea: Cardurile de sănătate nedistribuite vor fi trimise de Casele de Asigurări la domiciliile pacienţilor
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS a făcut, astăzi, câteva observaţii legate de situaţia cardului de sănătate.

Ciurchea a declarat că 97% dintre asiguraţi şi-au primit cardurile de sănătate acasă şi numai restul ar fi trebuit să se ducă la Casa de Asigurări, "în rest, ceilalţi pacienţi nu aveau de ce să se ducă" a spus şeful CNAS şi a adăugat: "Această problemă a cardului va organiza pacienţii, va trebui să vină programaţi şi aşa mai departe. Asta se întâmplă în toată lumea. În momentul de faţă sunt probleme minore inerente, dar nu mai sunt acele probleme din primele trei zile. Eu pot să mă refer doar la aspectele tehnice ale procesului şi nu la alte comentarii. Din punct de vedere tehnic, un asemenea proiect de dimensiunea cardului naţional sigur că avea şi probleme inerente de început" şi a mai adăugat că oamenii nu trebuie să intre în panică deoarece: "Cardurile nedistribuite vor fi trimise de Casele de Asigurări la domiciliile pacienţilor" dar după compleatrea unei cereri care va fi depusă la Casa de Asigurări.

Ciurchea reproşează atât furnizorilor de servicii medicale cât şi pancienţilor că nu au utilizat deloc cardurile de când au fost distribuite.

×