x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Danileţ şi-a turnat prietenul din CSM la DNA. Pentru că percheziţia informatică abuzivă nu a dat probe, Dănileţ a predat procurorilor extrase din discuţiile private

Danileţ şi-a turnat prietenul din CSM la DNA. Pentru că percheziţia informatică abuzivă nu a dat probe, Dănileţ a predat procurorilor extrase din discuţiile private

16 Apr 2013   •   19:08
Danileţ şi-a turnat prietenul din CSM la DNA. Pentru că percheziţia informatică abuzivă nu a dat probe, Dănileţ a predat procurorilor extrase din discuţiile private
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Judecătorul Cristi Vasilică Danileţ, deconspirat că a dat declaraţie la DNA împotriva prietenului său de o viaţă Adrian Neacşu. Cu proces verbal de predare-primire, Danileţ a înmânat procuroarei Mariana Alexandru printuri de pe discuţiile private extrase de pe forumul magistraţilor. Juecătorul Cristi Vasilică Danileţ, prieten de-o viaţă cu Adrian Toni Neacşu, alături de care a candidat pe un proiect comun atunci când au devenit membri ai CSM, a dat la DNA declaraţie de martor în acuzare, împotriva prietenului său. Judecătorul Adrian Neacşu a dezvăluit recent aceste lucruri pe forumul magistraţilor, după ce în timpul prezentării materialului de urmărire penală, în dosarul de complicitate la abuz în serviciu pritocit de procuroarea Mariana Alexandru, a constatat că cel pe care îl credea amic de ani de zile a dat declaraţii împotriva sa. Mai mult, Neacşu a confirmat şi faptul că la dosarul DNA, nimeni altul decât Cristi Vasilică Danileţ (care auzim că are control asupra forumului magistraţilor, prin faptul că are acces indirect la serverul care găzduieşte acest forum) a depus pe bază de proces verbal de predare-primire un teanc de mailuri private ale unor judecători, din grupul de discuţii în care era angrenat şi Toni Neacşu. Gestul lui Cristi Danileţ frapează cu atât mai mult cu cât era de notorietate prietenia dintre el şi Neacşu, dar şi judecătorul Horaţius Dumbravă, ei fiind ani în şir tovarăşi nedespărţiţi la chefurile organizate în afara programului de lucru, prin cluburi şi restaurante, unde nu se sfiau să se fotografieze împreună în posturi de maximă voie bună.
Revocatul a predat documentele la DNA pe bază de proces verbal
După toate indiciile, Danileţ ar fi procedat la predarea acestor printuri ca urmare a faptului că percheziţia informatică efectuată abuziv de DNA nu a dat niciun rezultat palpabil. Şi s-ar fi simţit nevoia unui „ajutor“. Cert este ca Adrian Neacşu ne-a confirmat că acele înscrisuri au fost predate sub semnătura de revocat.

Hăineală a declarat şi ea împotriva lui Neacşu
Şi actuala şefă a CSM, Oana Hăineală, a dat declaraţii în cazul lui Adrian Neacşu. Cât de acuzatoare au fost aceste declaraţii rămâne de văzut. Judecătorul Neacşu a dezvăluit până în prezent doar faptul că Oana Hăineală le-ar fi declarat procurorilor DNA că nu există nici o persoană care să o poată acuza că a avut un comportament indecent în privinţa SMS-urilor cu „4pezi“, „cretini“, idioţi“ etc: „Iată ce spune DNA Schmidt Hăineală în declaraţia dată la DNA în dosarul meu astăzi: „Doresc să precizez foarte clar faptul că nu mă aflu în relaţii de duşmănie cu domnul Neacşu. Raporturile mele cu acest magistrat fiind politicoase, decente şi strict profesionale. Nu cred că există vreo persoană care să mă poată acuza de un comportament indecent sau în dezacord cu statutul, faţă de Adrian Toni Neacşu“.
Din surse avizate aflăm că mai mulţi magistraţi cărora le-au fost predate la DNA discuţiile private de pe forum intenţionează să formuleze o plângere penală împotriva lui Cristi Vasilică Danileţ pentru infracţiunea de violare a secretului corespondenţei.
Amintim că DNA a deschis dosarul penal împotriva judecătorului Adrian Neacşu după ce acesta, împreună cu Horaţius Dumbravă şi alţi judecători din CSM au cerut la începutul anului demisia Oanei Hăineală, acuzând faptul că aceasta a fost aleasă prin fraudă preşedinte al CSM.
 

×