x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vasilică, un băieţel orfan din Republica Moldova, s-a întâlnit cu Papa Francisc

Vasilică, un băieţel orfan din Republica Moldova, s-a întâlnit cu Papa Francisc

de Mediafax    |    04 Sep 2013   •   20:47
Vasilică, un băieţel orfan din Republica Moldova, s-a întâlnit cu Papa Francisc

Papa Francisc s-a întâlnit miercuri cu mai mulţi copii din Europa, inclusiv cu un băieţel, Vasilică, în vârstă de 11 ani, din Republica Moldova, după ce aceştia i-au trimis scrisori şi desene, potrivit site-ului Radio Vatican.

Papa i-a rugat pe copii să fie pregătiţi să devină o speranţă pentru Biserică.

Printre cei prezenţi la întâlnirea cu Suveranul Pontif, s-a aflat şi Vasilică, un băiat din Republica Moldova, aşezat în primul rând.

Acest orfan, în vârstă de 11 ani, s-a întâlnit cu Papa la sfârşitul audienţei generale.

Băiatul moldovean face parte dintr-o delegaţie a Consiliului Conferinţelor Episcopale Europene (CCEE), care i-a înmânat Papei o carte cu desene şi scrisori de la copii, provenind din suburbiile statelor europene.

"Dragă Papă Francisc, surioara mea mi-a spus că trebuie să-ţi spun «Papă», dar eu nu ştiu ce înseamnă «Papă», de aceea îţi spun «tată» (...). Acum mama mea nu mai trăieşte, pentru că oamenii răi i-au făcut rău. Dar vreau să-ţi spun că, în fiecare zi, vin la mâncare, într-o bucătărie care poartă numele tău, şi îţi trimit o fotografie cu mine în bucătărie, pentru că un om preot ne-a luat din stradă, aici, la Chişinău, ne-a dat o casă în care să putem dormi şi să mâncăm, ceea ce el găteşte pentru noi", i-a scris Vasilică.

Sora băiatului se află de mai mult timp în Casa Familia, a fundaţiei catolice Regina Pacis cu sediul la Chişinău.

Publicarea acestei cărţi, întitulată "Copiii Europei îi vorbesc Papei Francisc", tradusă în mai multe limbi, este prevăzută pentru decembrie. 

×
Subiecte în articol: papa francisc