x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vaslui: Plângere penală pentru un apel fals la Serviciul de Ambulanţă Judeţean

Vaslui: Plângere penală pentru un apel fals la Serviciul de Ambulanţă Judeţean

de Agerpres    |    27 Ian 2014   •   18:34
Vaslui: Plângere penală pentru un apel fals la Serviciul de Ambulanţă Judeţean

Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a formulat, luni, o plângere împotriva unei persoane care a apelat numărul de urgenţă 112 solicitând în mod nejustificat intervenţia în cazul unei gravide care avea nevoie de îngrijiri medicale.

Pentru acest caz, o autosanitară a SAJ Vaslui a străbătut zeci de kilometri până în comuna Băceşti, iar la adresa indicată nimeni nu a recunoscut că ar fi o gravidă care trebuie să nască şi are nevoie de îngrijiri medicale.

"Astfel de apeluri false înregistrăm frecvent, dar acum situaţia este cu atât mai revoltătoare cu cât condiţiile meteorologice sunt dificile. Din păcate, oamenii nu se gândesc că, în timp ce salvările sunt trimise la intervenţii în urma unor apeluri false, sunt bolnavi care au într-adevăr nevoie de îngrijiri medicale, iar ambulanţele nu pot ajunge la ei. La asta se adaugă resursele cheltuite inutil cu deplasarea maşinilor în urma unor apeluri false", a declarat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub, apelarea abuzivă a numărului de urgenţă 112 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 500 şi 1000 de lei, conform Ordonanţei nr. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă.

×
Subiecte în articol: ambulanta