x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vaslui: Profesorii care participă la bacalaureat vor fi excluşi din sindicat

Vaslui: Profesorii care participă la bacalaureat vor fi excluşi din sindicat

31 Mai 2010   •   00:00

Peste 60 la sută din unităţile de învăţământ din Vaslui participă la greva generală. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, examenul de bacalaureat nu este afectat de greva dascălilor, oficialii învăţământului vasluian luând măsuri pentru înlocuirea profesorilor participanţi la grevă.



"Peste 60 la sută din unităţile de învăţământ din Vaslui protestează. Fiecare conducere de structură şi-a întocmit un orar special pe perioada desfăşurării grevei astfel încât elevii să nu aibă de suferit. Am luat toate măsurile necesare astfel încât la bacalaureat să nu existe probleme, profesorii care au aderat la grevă fiind înlocuiţi", a declarat, astăzi, Mihaela Cososchi, inspector general ISJ Vaslui, potrivit Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor sindicatelor din învăţământ, profesorii din judeţul Vaslui care vor face parte din comisiile de supraveghere şi evaluare la bacalaureat pe timpul grevei generale vor fi excluşi din sindicat.

''Nu mi se pare corect ca unii colegi să facă grevă, iar alţii nu. Prin participarea la probele de competenţă, considerăm că profesorii fac deservicii sindicatului. De aceea, am solicitat liderilor de sindicat de la nivel de licee să întocmească liste cu acele cadre didactice care sunt înscrise pentru supravegherea sau evaluarea elevilor la bacalaureat pentru a fi excluşi din sindicat'', a declarat Sorin Ţiplea, preşedintele Sindicatului "Didactica" Vaslui.

Cei mai mulţi profesori care nu au aderat la grevă şi s-au prezentat la examenul de bacalaureat sunt de la liceele Sportiv Vaslui, "Ştefan Procopiu" Vaslui şi "Dimitrie Cantemir" din Huşi.

×
Subiecte în articol: observator