x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vela spune că premierul și președintele erau la curent cu deciziile legate de noaptea de Înviere

Vela spune că premierul și președintele erau la curent cu deciziile legate de noaptea de Înviere

15 Apr 2020   •   11:23
Vela spune că premierul și președintele erau la curent cu deciziile legate de noaptea de Înviere
Sursa foto: Gov.ro

Ministrul de Interne, Marcel Vela, spune, referitor la deciziile privind noaptea de Înviere și, implicit, la acordul MAI-BOR, că atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Ludovic Orban erau la curent cu măsurile anunțate marți seara legate de împărțirea luminii de Paște.

„Întâlnirile cu domnul președinte sunt periodice și tema e legată de starea de urgență, chestiuni extrem de serioase. Eu, înainte de a face un lucru, în calitate de ministru, e normal că îl anunț pe primul ministru și pe președinte. Ambii erau la curent cu ce am anunțat aseară. Motivul pentru care am luat deciziile au fost cât se poate de simple: cu toții dorim să evităm aglomerația în seara de Înviere. Biserica a fost foarte deschisă și apreciez acest lucru", a spus ministrul de Interne, miercuri, la Antena 3.

Marcel Vela a mai spus că măsurile luate au rolul de a evita aglomerarea din biserici.

„Dacă nu luam această decizie, vă spun că erau oameni care nu înțelegeau și sâmbătă erau bisericile pline. Se împrăștia virusul și trebuia să intervenim pentru a respecta legea și puneam Jandarmeria și Poliția în situația neplăcută ca știre internațională luată de toate televiziunile că la biserca X din satul Y, Jandarmeria a oprit lumea să se ducă la biserică. Nu am luat această decizie pentru că n-am avut ce să fac ieri după-amiază", a explicat Vela.

Președintele Klaus Iohannis participă, miercui, de la ora 12:30, la o întâlnire cu miniştrii Marcel Vela, Vasile Cîţu, Nicolae Ciucă, Virgil Popescu, Nelu Tătaru, Violeta Alexandru şi secretarul de stat Raed Arafat.

Potrivit unor informații apărute în presa centrală, președintele Klaus Iohannis nu ar fi de acord că măsurile anunțate marți seara de ministru Vela.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi seara, că românii vor putea primi Paşti vineri şi sâmbătă, iar distribuirea Luminii Sfinte de la Ierusalim se va face de către voluntari şi de către patrulele MAI, în urma unui acord cu Biserica Ortodoxă Română.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Vela