x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Verdict al Curţii de Apel Bucureşti: Istoricul Alex Stoenescu a fost colaborator al Securităţii

Verdict al Curţii de Apel Bucureşti: Istoricul Alex Stoenescu a fost colaborator al Securităţii

de Mediafax    |    27 Sep 2012   •   14:30
Verdict al Curţii de Apel Bucureşti: Istoricul Alex Stoenescu a fost colaborator al Securităţii

Istoricul Alex Mihai Stoenescu, fostul prim-vicepresedinte al Partidului Noua Generatie al lui George Becali, a fost declarat colaborator al Securitatii, de catre Curtea de Apel Bucuresti. Decizia poate fi contestata la instanta suprema.

Instanta a admis astfel o actiune a Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, introdusa in decembrie 2010, pe numele lui Stoenescu, prin care s-a solicitat judecatorului Curtii sa constate faptul ca acesta a colaborat cu fosta Securitate.

Colegiul CNSAS i-a audiat in 2006 pe Alex Mihai Stoenescu si pe Doru Braia, in calitate de formatori de opinie. Colegiul avea la acea data informatii ca cei doi ar fi avut legaturi cu fosta Securitate, au declarat pentru Mediafax surse din Colegiu.

Cei doi au fost verificati din oficiu, in calitate de formatori de opinie, iar audierea lor a fost necesara pentru a avea o imagine cat mai completa asupra datelor ce reies din documentele aflate in posesia institutiei, potrivit surselor citate, la acea vreme.

Potrivit acelorasi surse, Stoenescu ar fi recunoscut ca ar fi colaborat cu fosta Securitate.

×