x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VERDICT CSM/Judecător kick-boxing

VERDICT CSM/Judecător kick-boxing

de Violeta Fotache    |    19 Dec 2008   •   00:00

Un judecător de la Curtea de Apel Cluj a fost exclus din magistratură pentru că şi-a bătut fosta iubită chiar în biroul de la instanţă.



Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dispus eliminarea din sistemul de justiţie a judecătorului Sergiu Leon Rus, pentru atitudine nedemnă în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, avocaţi, experţi, martori sau justiţiabili. Concret, între judecător şi fosta prietenă, judecătoarea Anca Adriana Pop, de la aceeaşi instanţă, a izbucnit o ceartă. Primul judecător dorea împăcarea, al doilea nu mai voia. Femeia l-a ameninţat cu sprayul paralizant. Bărbatul a chemat jandarmul care iniţial a reuşit să tempereze cearta, dar... s-a ajuns la îmbrânceli. Aşa că judecătoarea a scos până la urmă sprayul paralizant ca să se apere. După ce a primit "parfumul" drept în faţă, judecătorul a trecut la pumni. Cu greu a putut fi oprit.
CSM a sancţionat-o disciplinar şi pe femeie, diminuându-i salariul brut cu 15%, timp de trei luni. Sancţiunile pot fi contestate la instanţa supremă.

×
Subiecte în articol: observator