x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Veste proastă pentru şoferii care nu şi-au cumpărat încă rovinietă

Veste proastă pentru şoferii care nu şi-au cumpărat încă rovinietă

28 Oct 2013   •   11:14
Veste proastă pentru şoferii care nu şi-au cumpărat încă rovinietă

Începând de luni, 18 camere de monitorizare video, pentru depistarea autovehiculelor care circulă fără rovinietă, vor fi puse în funcţiune pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi.

"Până în acest moment în reţeaua rutieră naţională se aflau în funcţiune 24 de puncte de control (10 fixe, 14 mobile). Prin adăugarea celor 18 vom spori cu 75% gradul de control al autovehiculelor din trafic. În perioada următoare, până în toamna anului 2014, vor mai fi instalate înca 45 de camere, ceea ce înseamnă creşterea şi întărirea sistemului de supraveghere cu aproape 100%", se arată într-un comunicat al CNADNR prezentat de Mediafax.

În urma amplasării primelor 24 de camere, în anul 2010, veniturile din taxa de rovinietă au crescut semnificativ.

"Numărul mai mare de puncte de control generează creşterea gradului de plăţi voluntare a rovinietei cu un procent de minim 25%", potrivit sursei citate.

Camerele au fost amplasate strategic, în puncte care nu pot fi ocolite de şoferi. Pe timpul nopţii, sistemele de supraveghere vor detecta plăcuţele maşinilor, în infraroşu.

Potrivit antena3.ro, numărul de înmatriculare al autoturismului este verificat în baza de date şi în cazul în care nu a fost plătită rovinieta proprietarul maşinii este amendat.


×
Subiecte în articol: rovinieta monitorizare video autovehicule