x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vești bune pentru șoferi. Cartea Verde nu mai este obligatorie în Muntenegru și Marea Britanie

Vești bune pentru șoferi. Cartea Verde nu mai este obligatorie în Muntenegru și Marea Britanie

27 Iul 2021   •   18:30
Vești bune pentru șoferi. Cartea Verde nu mai este obligatorie în Muntenegru și Marea Britanie

Șoferii autovehiculelor nu trebuie să mai prezinte Cartea Verde la intrarea în Muntenegru și Marea Britanie din 2 august, după ce o decizie simlară a fost luată la nivelul UE, transmite Biroul Asiguratorilor de Autovehicule (BAAR).

"Prin Decizia de punere în aplicare (UE) 2020/1358 2021/11145 a Comisiei din 30 iunie 2021 privind aplicarea Directivei 2009/103/CE a Parlamentului European şi a Consiliului începând cu data de 02 august 2021, autorităţile din statele membre UE şi cele din Andorra, Bosnia şi Herţegovina, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Serbia, Elveţia se vor abţine de la controlul asigurării de răspundere civilă pentru autovehiculele înmatriculate/înregistrate în Marea Britanie şi Muntenegru.

Cu toate acestea, sunt permise controale nesistematice ale acestei asigurări efectuate de autorităţile competente, cu condiţia să nu fie discriminatorii şi să aibă loc în cadrul controalelor care nu urmăresc exclusiv verificarea asigurării", se arată în comunicat.

Însă BAAR recomandă șoferilor auto să aibă la ei Cartea Verde pe suport de hârtie. 

 

×