x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vești excelente: Primăria Capitalei vrea să testeze sute de mii de elevi și zeci de mii de profesori pentru depistarea Covid

Vești excelente: Primăria Capitalei vrea să testeze sute de mii de elevi și zeci de mii de profesori pentru depistarea Covid

de Alice Petrescu    |    15 Sep 2020   •   15:44
Vești excelente: Primăria Capitalei vrea să testeze sute de mii de elevi și zeci de mii de profesori pentru depistarea Covid
Sursa foto: Lucian Alecu

Primăria Capitalei intenționează să testeze gratuit sute de mii de elevi și zeci de mii de profesori pentru depistarea COVID-19, în perioada imediat următoare. Testele vor fi  plătite de municipalitatea bucureșteană.

Primarul General, Gabriela Firea, a anunțat că 250.000 de elevi și 24.000 de profesori și personal auxiliar din unitățile de învățământ din Capitală pot fi testați gratuit prin programul derulat de Primăria Capitalei. 

„Invit toate cadrele didactice și personalul auxiliar din unitățile de învățământ din ciclul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din București să se înscrie în programul derulat de Primăria Capitalei, pentru a se testa, gratuit, cu aparate Real Time PCR! Aplicația unde se pot face înscrierile online este https://testamcovid.assmb.ro, pagina de Internet dedicată proiectului Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”, a spus primarul General, Gabriela Firea.

Pentru a participa la teste copiii şi profesorii se pot înscrie, on-line sau telefonic.

„Este foarte important ca beneficiarii acestui proiect să afle, în primul rând, că au această posibilitate, de a se testa gratuit. Am trimis în acest sens o adresă către Inspectoratul General al Municipiului Bucureşti, colaborăm cu primăriile de sector şi am operaţionalizat un call center”, a spus Vasile Apostol, directorul general al ASSMB.

De asemenea, Firea a anunțat că în Capitală pot fi făcute 5.000 de teste pe zi.

„Avem o capacitate de testare de 5.000 de teste Real Time PCR pe zi, iar în București, în școli private si de stat, sunt 24.000 de profesori. Pe tot parcursul verii ne-am pregătit, am achiziționat aparate de testare și ne-am asociat cu cât mai multe clinici de stat și private astfel încât testările și rezultatele să se realizeze într-un timp cât mai scurt”, a mai precizat Gabriela Firea.

 

 

×