x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vești proaste. Peste 770 de copii, infectați cu noul coronavirus în ultima săptămână

Vești proaste. Peste 770 de copii, infectați cu noul coronavirus în ultima săptămână

01 Oct 2020   •   19:06
Vești proaste. Peste 770 de copii, infectați cu noul coronavirus în ultima săptămână

Pandemia pare că scapă de sub control. Peste 770 de copii au fost infectați cu noul coronavirus în ultima săptămână, potrivit unui anunț lansat de Ministrul Sănătăţii. În ultimele săptămâni a început școala, s-au deschis restaurante, cinematografe, mulți oameni au revenit din concedii, iar numărul de infectări zilnic au dus la un nou record de 2.158 de persoane cu Covid-19.

Nelu Tătaru a precizat că „în jur de 276 de copii care sunt între 0-9 ani şi 495 de copii care sunt între 10 şi 19 ani" sunt infectaţi cu noul coronavirus.

„Am avut o lună destul de grea, cu numeroase reveniri la normalitate: deschiderea restaurantelor, redeschiderea cinematografelor, revenirea din concedii, începerea şcolii, campania electorală, alegeri locale. Iar toate aceste activităţi au în spatele lor nişte ordine de ministru care prevăd nişte norme de aplicare în vederea funcţionării acestor activităţi. Faptul că nu se respectă acele norme, avem o transmitere în comunitate şi avem în acelaşi timp şi o creştere a numărului de cazuri noi. Noi gestionăm această lună. Sunt cele două săptămâni de când a început şcoala, campania electorală, aglomeraţii”, a spus, joi, ministrul, la Digi 24

„Copiii, adolescenţii nu prezintă simptomatologie. (...) Trebuie să gândim că, atât procesul electoral, în sine ziua votului, precum şi ziua în care copilul este prezent la şcoală sunt cele mai reglementate în acest moment şi cele mai respectate. Dar să vedem cu ce se ajunge la şcoală, cu ce sunt aşteptaţi copiii când ies de la şcoală, cum pleacă copiii de la şcoală acasă, ce se întâmplă în parcuri, cum este transportul în comun”, a mai atras atenția ministrul Sănătății.

Școala s-a deschis în urmă cu două săptămâni, la 14 septembrie, iar elevii participă la ore fizic, online sau în varianta mixtă, în funcție de scenariul decis de INSP și de unitățile de învățământ - verde, roșu sau galben.

×