x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viata amara - Operata de 51 de ori in 22 de ani

Viata amara - Operata de 51 de ori in 22 de ani

de Andrei Ando    |    16 Feb 2007   •   00:00
Viata amara - Operata de 51 de ori in 22 de ani

O femeie de 38 de ani din comuna aradeana Siria a suferit 51 de interventii chirurgicale in ultimii 22 de ani. Camelia Lazarescu sta internata mai mereu la spital, de la varsta de 16 ani, cand a fost operata intaia oara.Totul a pornit de la rinichi.

O femeie de 38 de ani din comuna aradeana Siria a suferit 51 de interventii chirurgicale in ultimii 22 de ani. Camelia Lazarescu sta internata mai mereu la spital, de la varsta de 16 ani, cand a fost operata intaia oara.Totul a pornit de la rinichi.

Tanara spune ca viata sa a fost ca un blestem, inca de la nastere, cand tatal, dezamagit ca are fata, nu baiat, i-a pus in vedere mamei sale ca ori o omoara, ori o da la orfelinat.

POVESTEA. A ramas in familie, dar mai mult ca o sluga: "N-am fost dorita, am fost un copil chinuit. De mica am suferit cu rinichii. Suferinta mea a fost neglijata. Cine sa se ocupe de mine, cine sa ma duca la doctori?! Am muncit de mica, la camp. Numai asa primeam de-ale gurii." La 16 ani, Camelia a fost internata pentru prima oara la spital. Calvarul unei vieti de martir abia incepuse...

Are intregul abdomen rascolit, este taiata de la piept in jos si la spate. O sacosa de acte medicale atesta complicatiile grave plecate de la rinichi. Sufera, printre altele, de "Neovezica ileala cu cistita interstitiala recidivata, rinichi unic chirurgical drept, ureterostetomie dreapta". A mai fost operata de apendicita, amigdale, are ulcer gastro-duodenal, diabet zaharat, boala complicata din cauza unicului rinichi bolnav. I s-a scos rinichiul stang, apoi vezica urinara (pe care avea o tumoare canceroasa), facandu-i-se o noua vezica din intestin.

In urma uneia dintre operatii, Camelia Lazarescu a ramas cu un tub pentru eliminarea urinei, timp de sapte ani! "Din cauza acestui tub am facut nenumarate stari septice, temperaturi mari, am fost de multe ori la un minut de moarte... Acum am doua pietre mari la rinichi, si, daca nu mi se scot, voi muri. Trupul meu a fost un cobai experimental! - asa mi-au spus mai multi medici specialisti - acum nu mai am ce face! De 22 de ani bat spitalele, de 22 de ani sunt taiata. Corpul nu mai are loc de taieturi, pentru ca nu mai am piele... Pentru ultimele operatii mi s-a luat piele de pe genunchi..."

CHELTUIELI. Camelia este in stare grava. Pietrele de la rinichi pot fi operate la spitalul Fundeni, dar operatia costa 1.000 de euro, pe langa alti 6.000 de euro necesari unei solutii prin care i s-ar putea elimina si tubul cu care traieste de cativa ani. Pentru aceasta noua cheltuiala insa, de 6.000 de euro, banii nu are de unde sa ii ia. "Banii sunt putini, mananc de regim, trebuie sa cumpar in fiecare luna alt tub, cu punga, pansamente si leucoplast, totul costa aproape un milion si jumatate. Am facut si doi ani de curs sanitar de Cruce Rosie, pentru a ma putea ingriji singura, vazand ca bolile mele se ramifica intruna..."

CUTREMURATOR
"M-am pregatit pentru inmormantare. Mi-am cumparat de toate, in afara de sicriu..."
Camelia Lazarescu
×
Subiecte în articol: observator