x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara cerea şpagă PDL-istului Iosif Chişărău, prin telefon, din casa judecătoarei care îi soluţiona dosarul

Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara cerea şpagă PDL-istului Iosif Chişărău, prin telefon, din casa judecătoarei care îi soluţiona dosarul

20 Mar 2012   •   14:36
Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara cerea şpagă PDL-istului Iosif Chişărău, prin telefon, din casa judecătoarei care îi soluţiona dosarul

Vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara, Catalin Serban, retinut de DNA pentru ca ar fi primit 50.000 de euro spaga de la consilierul PDL, Iosif Chisarau, pentru o decizie favorabila intr-un proces, a aranjat anumite detalii ale traficului de influenta prin telefon, din casa unei judecatoare care facea parte din completul de judecata implicat in solutionarea respectivului dosar, informeaza Pressalert citand motivarea arestarii.

Procesul in cauza presupunea falimentarea societatii S.C. MOLDOMIN S.A., condusa de consilierul PDL, Iosif Chisarau, precum si valorificarea si instrainarea activelor catre societatea MINECO AG, cu sediul in Elvetia, dar controlata de mai multi cetateni sarbi, apropiati PDL-istului.

Impotriva acestor decizii s-a formulat recurs de catre D.G.F.P. Caras-Severin prin care s-a solicitat inlocuirea lichidatorului judiciar.

Potrivit motivarii DNA, care l-a monitorizat intens pe Chisarau, acesta le-ar fi sugerat sarbilor care urmau sa lichideze compania, sa adune o suma de bani pentru a mitui completul de judecata de la Curtea de Apel din Timisoara (CAT). Vicepresedintele CAT, Catalin Serban a solicitat, initial, 30.000 de euro, pentru ca judecatorii de la Sectia a II-a Civila, care judecau recursurile, sa le amane.

Ulterior, Serban a mai cerut inca 30.000 de euro pentru respingerea recursurilor. Iosif Chisarau a cerut suma totala de 60.000 de euro cetatenilor sarbi care erau interesati de lichidarea companiei. Acestia i-au propus PDL-istului sa ii transfere banii intr-un cont.

Chisarau a refuzat, afirmand, potrivit interceptarilor DNA ca este: "om de onoare si nu are nimic de castigat din treaba asta". In schimb, Chisarau a mers in Serbia de unde s-a intors cu 50.000 de euro, pe care i-a livrat vicepresedintelui CAT.

Citeste restul articolului aici.

×