x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viceprimarul Capitalei i-a cerut lui Sorin Oprescu s-o demită pe şefa Administraţiei Străzilor

Viceprimarul Capitalei i-a cerut lui Sorin Oprescu s-o demită pe şefa Administraţiei Străzilor

19 Feb 2012   •   12:41
Viceprimarul Capitalei i-a cerut lui Sorin Oprescu s-o demită pe şefa Administraţiei Străzilor

Viceprimarul Capitalei, democrat-liberalul Mircea Raicu, i-a cerut astazi lui Sorin Oprescu s-o demita pe sefa Administratiei Strazilor, Alina Roman, pentru "management defectuos", acuzand starea "dezastruoasa" a infrastructurii stradale a Bucurestiului la iesirea din iarna.

"In 2008 erau niste contracte in derulare la sume modice. Au urmat trei ani in care s-au reziliat aceste contracte si s-au facut plati cu mult superioare decat ceea ce rezulta din acele contracte, iar situatia infrastructurii este cea pe care o vedeti dumneavoastra acum. Iar vinovatul pentru acest lucru este doamna Alina Roman, care este responsabil pentru infrastructura Bucurestiului. Am investit intre 2000 si 2008 sume imense in aceasta infrastructura si din cauza lipsei de profesionalism a unor oameni platim astazi bani suplimentari, ne rupem masinile, nu putem sa circulam in Bucuresti si avem o imagine a primariei asa cum o avem", a declarat Mircea Raicu, potrivit Agerpres.

El a reamintit ca, pentru a nu avea loc cheltuieli excesive in ceea ce priveste intretinerea drumurilor, Anca Boagiu, pe vremea cand era ministru al Transporturilor in Cabinetul Boc, a introdus standarde de cost care stabilesc un nivel maxim de pret pe kilometru.

"In acest fel Primaria Capitalei ar fi putut elimina posibilitatea incheierii unor contracte la preturi incorecte. CGMB a solicitat si solicita in continuare punerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotarare pentru infiintarea unor comisii de ancheta la Administratia Strazilor, la APALB si la Directia Transporturi din cadrul Primariei Generale. Cerem de asemenea si demiterea doamnei Alina Roman pentru management defectuos", a declarat viceprimarul PDL.

Mircea Raicu a mai spus ca bucurestenii trebuie sa stie ca pentru "situatia dezastruoasa in care se afla infrastructura stradala din Bucuresti este vinovat primarul general al Capitalei Sorin Oprescu".

"Sorin Oprescu a instalat in Primaria Capitalei o camarila care se dovedeste inca o data corupta. Daca cineva crede ca Primaria Capitalei, organizatoarea licitatiilor, nu stia ca firmele (care au castigat licitatii pentru intretinerea strazilor -n.r.) se inteleg intre ele este cel putin naiv. CGMB solicita, ca un semn de bunavointa si buna-credinta, primarului Sorin Oprescu demiterea imediata a doamnei director a Administratiei Strazilor", a spus pedelistul, care a amintit in context si de investigatia Consiliului Concurentei cu privire la suspiciunile legate de faptul ca firmele care au participat la licitatii pentru servicii de intretinere multianuala a strazilor din Bucuresti s-au inteles intre ele si au castigat prin rotatie cele sase contracte.

"Exista suspiciuni legate de faptul ca firmele care au participat la licitatii pentru servicii de intretinere multianuala a strazilor s-au inteles intre ele si au castigat prin rotatie cele sase contracte de intretinere a strazilor. Pe scurt, licitatii trucate in valoare de 347 de milioane de euro", a conchis Mircea Raicu.

×