x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Babiuc a fost eliberat. Fostul ministru a fost condamnat alături de Gigi Becali în dosarul schimbului de terenuri cu MApN

Victor Babiuc a fost eliberat. Fostul ministru a fost condamnat alături de Gigi Becali în dosarul schimbului de terenuri cu MApN

28 Feb 2014   •   09:23
Victor Babiuc a fost eliberat. Fostul ministru a fost condamnat alături de Gigi Becali în dosarul schimbului de terenuri cu MApN
UPDATE 16:04 - Fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, a fost eliberat condiţionat, vineri, printr-o decizie definitivă a Tribunalului Dâmboviţa, anunță Agerpres.
............................................

Fostul Ministru al Apărării, Victor Babiuc, află astăzi dacă va fi eliberat condiţionat, decizia care urmează să fie luată de Tribunalul Dâmboviţa fiind definitivă.

Victor Babiuc a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri dintre George Becali şi MApN. El a fost eliberat condiţionat în decembrie anul trecut, după ce a executat opt luni de detenţie, însă decizia a fost contestată de procurori. 

DNA susţine că, în perioada 1996 - 1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roşia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu George Becali, suprafaţa totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 ha teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinţă prejudicierea statului român cu suma totală de aproximativ 900.000 de dolari.

Potrivit DNA, Dumitru Cioflină şi Victor Babiuc, uzând de prerogativele funcţiilor de conducere pe care le deţineau în cadrul MApN, au aprobat schimburile de terenuri dintre Armată şi George Becali cu încălcarea dispoziţiilor legale ce reglementează proprietatea publică şi circulaţia juridică a terenurilor, în defavoarea statului.

"Cei doi inculpaţi au făcut demersuri pentru grăbirea finalizării schimbului, în condiţiile în care instituţii ale statului şi funcţionari din cadrul MApN implicaţi atrăgeau atenţia cu privire la diferenţa de valoare dintre terenurile ce fac obiectul schimbului şi lipsa utilităţii terenului de la Ştefăneştii de Jos pentru minister. Pentru a da o aparenţă de legitimitate acestor schimburi, cei doi inculpaţi au inclus în Planul de apărare a ţării pentru perioada 1997-2000 construirea unui punct de comandă nou la Ştefăneştii de Jos", susţin procurorii anticorupţie.

×