x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Costache a anunţat că persoanele aflate în izolare vor fi monitorizate

Victor Costache a anunţat că persoanele aflate în izolare vor fi monitorizate

10 Mar 2020   •   16:49
Victor Costache a anunţat că persoanele aflate în izolare vor fi monitorizate
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministerul Sănătăţii şi Primăria Sectorului 1 vor implementa un sistem pentru monitorizarea medicală a persoanelor suspecte de coronavirus, a anunțat, marți, ministrul Sănătății, Victor Costache.

Victor Costache a anunţat implementarea unui sistem pentru monitorizarea medicală a persoanelor suspectate de a fi contractat COVID-19.

„Scopul nostru este de a monitoriza rapid toţi pacienţii din Bucureşti care sunt în izolare la domiciliu pentru a preîntâmpina orice posibilă apariţie a infecţiei cu coronavirus. Acest sistem are doi elecrozi care se monteaza, monitorizează în timp real temperatura, monitorizează frecvenţa cardiacă, frecvenţa respiratorie, electrocardiograma şi de asemenea locaţia pacientului. Se face un acord scris nimeni nu este monitorizat cu forţa dar este pentru binele fiecăruia CUT este o monitorizare continuă, de cel mai înalt nivel este acordată gratuit”, a spus ministrul Sănătății.

Toate informaţiile sunt centralizate într-o cameră de comandă amenajată la nivelul Ministerului Sănătăţii.

Potrivit bilanțului Grupului de Comunicare Strategică, pe teritoriul României, sunt în carantină instituționalizată 107 persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, 25 de persoane sunt infectate cu coronavirus în România.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Victor Costache