x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victorie românească la Olimpiada de şah pentru nevăzători

Victorie românească la Olimpiada de şah pentru nevăzători

21 Oct 2008   •   00:00

Echipa României şi-a început cu dreptul participarea la Olimpiada de şah pentru nevăzători. Meciul de debut a fost câştigat cu scorul de 2,5-1,5 împotriva Belgiei duminică.



Echipa, compusă din campionii Dacian Pribeanu, Mihai Irimia, Alexandru Piroşca şi Mihai Nistor, se pregăteşte pentru mondialele din 2009, fiind cotată a noua pe lista capilor de serie. Participarea României la Olim¬pi¬a¬dă este posibilă anul acesta cu sprijinul Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.  

La această competiţie, care se desfăşoară în oraşul Iraklion din Insula Creta (Grecia), participă 32 de ţări, din care patru sunt din afara Europei, respectiv India, Africa de Sud, Brazilia şi Venezuela, principalele candidate la titlu fiind Rusia, Ucraina şi Polonia.

Echipa ţării noastre, cotată a noua pe lista capilor de serie, şi-a onorat statutul de favorită şi a învins-o fără mari probleme în prima rundă pe reprezentativa Belgiei. Victoria reuşită de Mihai Irimia la masa 3 şi cele trei remize făcute de ceilalţi componenţi ai echipei, Dacian Pribeanu, Alexandru Piroşca şi Mihai Nistor, aducând primele puncte, foarte importante în perspectiva confruntărilor care urmează şi, mai cu seamă, a obiectivului propus: clasarea în primele zece echipe ale lumii.

În afară de componenţii echipei noastre, la Olimpiadă se mai află câţiva români: şahiştii din Republica Moldova şi Gavril Drăghici, unul dintre cei mai valoroşi jucători spanioli ai momentului. Delegaţia României se bucură şi de condiţiile foarte bune de cazare, de masă şi de joc oferite de organizatori, precum şi de vremea deosebit de agreabilă. Partidele încep în fiecare zi la ora 15:00 şi se desfăşoară într-o sală modernă din incinta hotelului Appolonia Beach, unde sunt cazaţi şi jucătorii.

×
Subiecte în articol: romania