x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Videanu, fraierit - Afacere pedista in Herastrau

Videanu, fraierit - Afacere pedista in Herastrau

de Oana Stancu Zamfir    |    Monica Andrei Capatos    |    24 Ian 2007   •   00:00
Videanu, fraierit - Afacere pedista in Herastrau

Fosta "Expo-flora" din Herastrau a fost transformata intr-o cafenea. Afacerea este a "blondei de la integrare", Cristina Parvulescu, sub obladuirea lui Virgil Cirstea, seful parcurilor din Capitala. Acesta incearca sa-si acopere urmele inventand firme cu care il minte si pe Videanu. Pe mana lui Cirstea vor ajunge anul acesta circa 50 de milioane de euro pentru reabilitarea spatiilor verzi.

PATRONUL PARCURILOR - Virgil CIrstea il fraiereste pe primarul Videanu
Fosta "Expo-Flora" din Herastrau a fost transformata intr-o cafenea. Afacerea este a "blondei de la integrare", Cristina Parvulescu, sub obladuirea lui Virgil Cirstea, seful parcurilor din Capitala. Prins de Jurnalul National, Cirstea incearca sa-si acopere urmele inventand firme cu care il minte si pe primarul Videanu.

Cine sta sa numere cate flori au fost plantate, cati copaci sau cate fire de iarba au fost cumparate? Cine contabilizeaza aleile asfaltate din parcuri? Cine se intreaba cum au fost cheltuite zecile de milioane de euro pentru asa-zisele reamenajari (un cuvant preferat de edilii Capitalei) ale parcurilor din Capitala? Raspunsul este simplu: nimeni, pentru ca interesele sunt mari si ating persoane importante.

Jurnalul National va incerca sa afle cum au fost si cum vor fi cheltuiti banii bucurestenilor, repartizati pentru spatiile verzi, mai ales ca numai pentru acest an vor fi alocate circa 50 de milioane de euro. Dupa o plimbare prin Herastrau, Cismigiu, Tineretului, Carol sau IOR, concluzia este simpla: pana acum banii au fost dati in alte scopuri.

DE OCHII LUMII. Parcul Herastrau, considerat monument istoric, a ramas plin de terase ilegale, amplasate pe fostele wc-uri publice, si de constructii ridicate fara nici un fel de autorizatie de constructie. Campania de demolare a restaurantelor ilegale initiata de Primaria Capitalei, dar orchestrata de cel care invarte totul in Herastrau, pe numele sau Virgil Cirstea, directorul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), a fost facuta de ochii lumii. Pornita cu mare tam-tam, actiunea a vizat doar cateva bodegi si restaurantul lui Dumitru Dragomir, aici fiind implicata mai mult Primaria Sectorului 1.

Marii smecheri de terase au supravietuit cu brio, unii devenind posesori de terase chiar in plina campanie de demolare. Un exemplu este amplasamentul pe care se afla de 40 de ani Expo-Flora. Pozitionata central, expozitia nu mai reprezenta interes pentru cei care administreaza Parcul Herastrau, asa ca a fost transformata intr-o cafenea. Fara canalizare, fara spatii amenajate pentru spalatul vaselor, fara autorizatie de functionare, fara avize de la Mediu, dar cu multe pile.

PRIMARUL BATJOCORIT. In urma informatiilor pe care le detinea, Jurnalul National a cerut primarului general al Capitalei, prin adresa oficiala, sa ne spuna cui i-a fost incredintat acest spatiu transformat in cafenea. Dupa o saptamana ne-a parvenit o nota semnata nu de Videanu, ci de directorul ALPAB, Virgil Cirstea. Potrivit acestuia, firma beneficiara este SC Contex Business Group SRL, cea care ar fi incheiat un contract de asociere in participatiune cu Administratia Lacuri si Parcuri. Surpriza: firma in cauza nu exista. Jurnalul National a solicitat Registrului Comertului date despre aceasta societate, iar institutia ne-a comunicat in scris ca "in baza de date computerizata a Registrului Comertului nu exista nici o societate comerciala cu acest nume". Pasamite, domnul Cirstea a incercat sa-l prosteasca pe seful sau, Videanu, dar asta este problema acestuia din urma. In baza acestor informatii, Jurnalul National va relua solicitarea adresata primarului.

O CAFENEA PENTRU BLONDA DE LA INTEGRARE. Potrivit informatiilor intrate in posesia ziarului nostru, minciuna lui Cirstea incearca sa acopere o afacere in care este implicata Cristina Parvulescu, director executiv al Directiei Management Credite Externe din PMB, cunoscuta drept blonda care a cazut testul la integrare in 2004, cand a fost propusa pentru postul de ministru. Potrivit propriei declaratii de avere, Cristina Parvulescu este partenera de viata a lui Bogdan Radulescu, fost director adjunct al Directiei de Lacuri si Parcuri, in perioada 2000-2004. Cei doi ar fi primit sediul Expo-Flora la cheie, cu toate amenajarile necesare unei cafenele cu pretentii intr-un parc considerat monument istoric. Acest lucru a fost posibil prin amabilitatea lui Virgil Cirstea, care prin functia detinuta este si asociat in aceasta afacere. Contractul a fost semnat pe 20 de ani, constructia fiind pe 174 mp si terenul pe 390 mp, sustine acesta in adresa catre primar.

Acesta este doar un caz protejat de Virgil Cirstea, culmea, cel care a fost pus de edilul-sef al Capitalei, Adriean Videanu, sa faca ordine in Herastrau. Nici de celelalte terase si restaurante fara avize din parc nu s-a atins nimeni. Jurnalul National a prezentat anul trecut o harta cu toate terasele ilegale de pe malul Lacului Herastrau, insa reactia autoritatilor a fost nula. Pentru a improspata memoria edililor, reamintim care sunt locatiile care ar fi trebuit demolate: Casa di David, La Fitze, Mon Cher, Cuando, Il Paradiso, La Fatoria, Parco de Principe, Marie Celeste, New York City, Zefir, Il Giardinetto, Figari Pitza. Jurnalul National va continua in aceste zile sa publice materiale despre afacerile cu spatiile verzi.

×