x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Videanu îi dă leapşă lui Vlădescu

Videanu îi dă leapşă lui Vlădescu

25 Mai 2010   •   00:00

Ministerul Economiei a pasat problema menţinerii salariilor şi a "taxei de solidaritate" către Ministerul Finanţelor. Instituţia condusă de ministrul Adriean Videanu (foto stânga) consideră că preluarea drepturilor salariale are un caracter "permanent", în vreme ce măsurile anunţate de Sebastian Vlădescu sunt "temporare".

"Semnarea protocolului s-a făcut în condiţiile înfiinţării celor două companii energetice şi se referă la faptul că salariaţii vor fi preluaţi în noile companii, menţinându-se drepturile salariale din actualele contracte colective de muncă. Aceste prevederi au caracter permanent. Declaraţiile ministrului Vlădescu se referă la ceea ce vrea domnia sa să impună ca măsuri pentru diminuarea efectelor crizei economice şi sunt măsuri cu un caracter temporar, ele încadrându-se în efortul comun, solidar, depus pe perioada crizei", se arată în răspunsul trimis de Ministerul Economiei la solicitarea Jurnalului Naţional.

Ministrul Adriean Videanu a propus comasarea producătorilor în două companii naţionale, Electra şi Hidroenergetica. Electra va fi deţinută de minister în proporţie de 84,39%, iar, la Hidroenergetica, Ministerul Economiei va deţine 63,84% din acţiuni. Din Hidroenergetica vor face parte restul Hidroelectrica, ELCEN, Electrocentrale Deva, termocentrala Paroşeni şi CNH.

×
Subiecte în articol: observator