x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO. Nicușor Dan: Vom închide spitalul modular de la Pipera. Nu se mai justifică

VIDEO. Nicușor Dan: Vom închide spitalul modular de la Pipera. Nu se mai justifică

14 Ian 2021   •   16:32
VIDEO. Nicușor Dan: Vom închide spitalul modular de la Pipera. Nu se mai justifică
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că spitalul modular din Pipera va fi închis, în contextul în care numărul persoanelor bolnave de COVID-19 a scăzut.

„Vom închide spitalul modular de la Pipera, nu se mai justifică. Din fericire, numărul de persoane care au nevoie de îngrijiri medicale pentru coronavirus a scăzut şi nu se mai justifică cheltuielile pe care le facem acolo. Evident, în situaţia nefericită în care numărul de persoane o să înceapă să crească - eu sper să nu ajungem acolo - e disponibil pentru a fi refuncţionalizat", a precizat Nicuşor Dan, la o conferinţă de presă.

De asemenea, acesta a adăugat că în jurul datei de 15 iunie va fi organizat un concurs pentru managerii celor 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei.

„Am prelungit contractele de management ale directorilor de spitale, marea lor majoritate expirau în cursul lunii ianuarie, le-am prelungit cu trei luni, este o posibilitate legală şi vă anunţ intenţia de a organiza în jurul datei de 15 iunie concurs de management pentru toţi managerii din cele 19 spitale pe care noi le avem", a precizat Nicuşor Dan.

În ceea ce privește centrele de vaccinare, primarul general al Capitalei a afirmat că PMB pune la dispoziție cinci centre (două la Circul Metropolitan și câte unul în spitalele Colțea, Colentina, Obregia), cu un total de 30 de puncte de vaccinare. În plus, de la ASSMB ar putea fi detaşate 140 de persoane pentru faza a II-a a programului de vaccinare.

×
Subiecte în articol: nicusor dan spital modular pipera