x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO: S-a SCUFUNDAT pontonul inaugurat de Raluca Turcan cu mare pompă la Tulcea

VIDEO: S-a SCUFUNDAT pontonul inaugurat de Raluca Turcan cu mare pompă la Tulcea

de Alice Petrescu    |    15 Oct 2021   •   14:53
VIDEO: S-a SCUFUNDAT pontonul inaugurat de Raluca Turcan cu mare pompă la Tulcea
Sursa foto: Sursa: Facebook

Pontonul din Tulcea inaugurat cu mare fast, în urma cu aproximativ trei saptamani, de Raluca Turcan s-a scufundat. Pontonul era singurul centru itinerant de recuperare pentru copiii cu dizabilități din localitățile izolate din Delta Dunării. 

 

La vremea respectivă, fotografia a stârnit o serie de ironii în spațiul public, în special, după ce 7 oficiali s-au înghesuit la tăierea panglicii.
 

 

Astăzi, la mai puțin de o lună de la eveniment, imaginile cu scufundarea pontonului au fost distribuite pe Facebook pe site-ul local Info Tulcea într-o postare în care anunță că „Titanicul ia apă”.



Ce spune fundaţia care s-a ocupat de proiect

„De astăzi dimineața am contactat specialiștii de la fata locului pentru a decide care este cea mai buna soluție de evacuare a apei și de punere pe linia de plutire corecta. Deja o firma specializată lucrează in acest sens și pana la mijlocul săptămânii viitoare vasul va fi repus pe linia de plutire.

Estimam ca centrul de recuperare își va începe activitățile in luna Noiembrie.

As dori sa precizez ca pontonul nu este scufundat ci doar ca datorită unui incident legat de pompele de evacuare acesta este inundat parțial dar situația se va reglementa in câteva zile.

Cât despre implicarea politica de care vorbiți as vrea doar sa precizez ca investiția este exclusiv privată și nu exista vreo alta finanțare venită de la Consiliul Județean sau Ministerul Muncii.

De asemenea doresc sa va spun ca in momentul în care vom avea echipa completa angajata pe ponton asemenea incidente nedorite nu vor mai exista", a reacţionat Bogdan Simion, director executiv la Fundaţia Sera, vineri, pe pagina de Facebook.

 

Raluca Turcan: Nu imaginea este importantă în acest caz

"Nu imaginea este importantă în acest caz, ce este cu adevărat important și ceea ce mă preocupă este să avem garanția, ca autorități publice, că acest centru nu prezintă riscuri nici pentru copii și nici pentru personalul care-l deservește", a fost replica Ralucăi Turcan, pentru Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan