x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO: Ședință cu scântei la Primăria Capitalei. Aurelian Bădulescu (PSD) și Sorin Purcărea(PNL) s-au „înghiontit” reciproc

VIDEO: Ședință cu scântei la Primăria Capitalei. Aurelian Bădulescu (PSD) și Sorin Purcărea(PNL) s-au „înghiontit” reciproc

de Alice Petrescu    |    07 Mai 2021   •   17:26
VIDEO: Ședință cu scântei  la Primăria Capitalei. Aurelian Bădulescu (PSD)  și Sorin Purcărea(PNL) s-au „înghiontit” reciproc
Sursa foto: antena3

Ședința CGMB în care urmează să fie votat bugetul Capitalei nu a fost deloc una liniștită. Fostul viceprimar general Aurelian Bădulescu (PSD) i-a adresat mai multe replici ironice președintelui de ședință, liberalul Sorin Purcărea: „Așa sunt eu, mai efervescent... Ce, vrei să fiu tăntălău ca dumneata?!”.

„Nu știu cât înțelegeți dumneavoastră, ce se întâmplă în jurul dumneavoastră. Vă rog să nu mai interveniți în discuțiile dintre mine și primar. Reprezint un grup politic, am capacitatea de a mă lămuri înainte de a vota... Nu intervii dumneata... ca să ce? Eu am o hotărâre de consiliu pe care am adoptat-o și în interiorul bugetului dvs. modificați de la 500 la 250 de lei. Ia uimește-mă dumneata cu vreo logică. Lasă-l pe primar, că nu știe, că dumneata ești deștept”, a spus în ședința CGMB Aurelian Bădulescu (PSD).

În urma observației  președintelui de ședință, Silviu Purcărea (PNL), că scopul său nu este să-i lămurească pe cei prezenți, ironiile lui Bădulescu au continuat.

„Nu mai face pe deșteptul cu păr alb. Nu-mi mai zice mie că m-am liniștit sau nu. Dacă-ți iau asta din repertoar altceva mai știi? Răspunde-mi punctual. Așa sunt eu, mai efervescent... Ce, vrei să fiu tăntălău ca dumneata?!”, a adăugat Bădulescu.

În aceste comdiții, Silviu Purcărea a solicitat staff-ului tehnic să îi taie microfonul social-democratului.

Cearta ar fi pornit de la faptul că primarul general, Nicușor Dan, a anunțat înjumătățirea indemnizației pentru persoanele adulte cu handicap.

„Hotărârea de Consiliu General care stabilește care e cuantumul indemnizației pentru persoanele adulte cu handicap este în vigoare. Noi astăzi votăm bugetul. Dacă la un moment dat vor fi bani la buget și se va reveni axupra alocării financiare o să avem și hotărârea o să avem și alocarea financiară”, a anunțat Nicușor Dan.

Edilul Capitalei a adăugat că în proiectul de buget indemnizația pntru persoanele adulte cu handicap este de 250 de lei, față de 500 de lei, cât este în hotărârea aprobată de CGMB.

Toate aceste discuții au avut loc în timpul ședinței în care trebuie să fie aprobat proiectul de buget al Capitalei.

„Este un buget al curățeniei, din care scoatem cheltuielile inutile, un buget al responsabilității, pentru că vrem să recâștigăm încrederea partenerilor noștri. Nu poți face mari lucrări de investiții când tu nu plătești oameni care ți-au făcut lucrări încă din primăvara anului 2019. Deci este un mesaj de seriozitate către întreg mediul de afaceri și financiar: Primăria Capitalei se va ține de cuvânt din acest moment, va plăti tot ce a consumat și va plăti în termen”, a spus, la începutul ședinței, primarul general.

El a mai precizat că vor fi alocate fonduri pentru investiții în termoficare și în infrastructură.

„Terminăm Prelungirea Ghencea, pasajul Doamna Ghica, parcarea de la Pantelimon, facem semaforizare inteligentă în ritm alert – și deschidem acele restanțe care au rămas pe mediu: Registrul spațiilor verzi și un nou Plan de calitate a aerului, pentru a putea să adresăm frontal problemele de mediu pe care le avem. Pe scurt, este un buget al curățeniei care deschide calea acelor investiții serioase care să rezolve problemele importante ale vieții bucureștenilor”, conchide Nicușor Dan.

×
Subiecte în articol: aurelian badulescu