x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator (VIDEO) Titus Corlăţean: "Nu acceptăm strângerea mâinii la spate pentru a adera la spaţiul Schengen"

(VIDEO) Titus Corlăţean: "Nu acceptăm strângerea mâinii la spate pentru a adera la spaţiul Schengen"

03 Mar 2013   •   00:00
(VIDEO) Titus Corlăţean: "Nu acceptăm strângerea mâinii la spate pentru a adera la spaţiul Schengen"

Ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, a intervenit telefonic, la Antena 3, în cadrul emisiunii "Q&A" cu Alessandra Stoicescu, şi a adus precizări în ceea ce priveşte recentele declaraţii privind aderarea României la spaţiul Schengen.

Corlăţean a declarat că o eventuală nouă decizie de amânare a aderării României la Schengen la Consiliul JAI de săptămâna viitoare va afecta "credibilitatea procesului", iar ţara noastră ar putea să nu mai fie interesată şi doar să aştepte o invitaţie de la UE.

"Dincolo de superficilitatea unora dintre comentatorii de astăzi,care au spus că ar fi un nou conflict între Băsescu şi Guvern, este vorba de o chestiune mult mai profundă şi mult mai serioasă. Cum funcţionează această Uniune Europeană şi cum se poziţionează România în cadrul Uniunii Europene? Acceptăm să fim trataţi discriminatoriu şi mergem mai departe sau spunem foarte clar care este poziţia de principiu a României?(...). Nu acceptăm strângerea mâinii la spate, pentru a adera la spaţiul Schengen, gen MCV, câtă vreme am stabilit acest lucru", a spus ministrul de Externe, sâmbătă seară, la Antena 3.




×
Subiecte în articol: corlatean schengen aderare