x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO: Valeriu Gheorghiță prezintă ultimul bilanț al campaniei de vaccinare în România

VIDEO: Valeriu Gheorghiță prezintă ultimul bilanț al campaniei de vaccinare în România

02 Feb 2021   •   15:19
VIDEO: Valeriu Gheorghiță prezintă ultimul bilanț al campaniei de vaccinare în România

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a prezentat, marți, într-o conferință de presă, ultimele date cu privire la evoluția campaniei de imunizare în România. 

 

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a mai anunțat că în această săptămână se stabilesc categoriile de vârstă care vor primi vaccinul AstraZeneca

 

„Recomandarea pentru utilizarea acestui tip de vaccin este după vârsta de 18 ani, datele de eficacitate sunt în jur de circa 60% și se poate administra persoanelor de peste 18 ani în două doze la un interval cuprins între 4 și 12 săptămâni. În studiile clinice desfășurate și care au stat la baza autorizării, majoritatea datelor sunt disponibile pentru grupa de vârstă până la 55 de ani. Ca atare, rămâne să luăm în cursul acestei săptămâni o decizie după ce vom primi un punct de vedere de la comisiile de specialitate ale MS și de de la Agenția Națională a Medicamentului din România, care va fi intervalul de vârstă pentru care vom folosi vaccinul de la AstraZeneca în România”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că în Italia vaccinul este administrat persoanelor de până la 55 de ani, iar în Germania sau Austria celor de până la 65 de ani.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că 180 de noi centre de vaccinare vor fi deschise pentru imunizarea cu vaccinul AstraZeneca și că, în funcție de deciza luată, vor fi disponibile noi sloturi pentru programare la vaccinare.

De la AstraZeneca, România trebuie să primească în februarie și martie 1,3 milioane de doze.

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiță