x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Vin fara rezerve la Bucuresti"

"Vin fara rezerve la Bucuresti"

18 Mar 2004   •   00:00
"Vin fara rezerve la Bucuresti"

Jack Dyer Crouch al II-lea, ales de catre presedintele Bush Jr. pentru a-l inlocui pe Michael Guest, este "onorat" ca a fost nominalizat pentru postul de ambasador al SUA in Romania.

Alesul presedintelui George W. Bush, Jack Dyer Crouch al II-lea, a acordat un interviu cotidianului local "Harrison Daily Times", in care s-a aratat "onorat" ca a fost nominalizat pentru postul de ambasador al Statelor Unite in Romania.

PASIONAT DE POLITICA. Jack Dyer Crouch al II-lea s-a nascut in California, iar pasiunea sa pentru politica internationala l-a acaparat inca de la o varsta frageda. Crouch preda de 12 ani studii strategice si de aparare la Universitatea Southwestern din statul Missouri. A parasit doar temporar catedra, pentru a ocupa pozitia de asistent pentru politica internationala de securitate al secretarului Apararii, in echipa tanarului presedinte Bush.

ONORAT. Contactat de Jurnalul National, demnitarul ne-a declarat ca, potrivit regulilor administratiei, nu poate vorbi cu ziaristii romani pana la votul Senatului, chestiune care ar mai putea dura cateva saptamani sau chiar luni. Insa Crouch a vorbit despre nominalizare cu presa straina. Cand presedintele Bush l-a ales pentru a reprezenta SUA in Romania, a fost onorat. "Daca nominalizarea mea va fi confirmata in Senat, voi avea ocazia sa servesc poporul american inca o data in aceasta functie", a spus el cotidianului "Harrison Daily Times".

O EXPERIENTA DEOSEBITA. Pentru profesorul Crouch, numirea in functia de ambasador la Bucuresti va insemna o experienta "deosebita". Jack Dyer Crouch al II-lea crede ca Romania este "o tara stabila". J.D., cum ii spun apropiatii, a precizat: "Vin fara rezerve sa traiesc la Bucuresti, impreuna cu sotia, Kristin, si cei doi copii, Lara si Jake, in varsta de 15 si 12 ani".
( ANA ILIE )


Plecarea lui Guest, confirmata

Ambasada SUA la Bucuresti a confirmat plecarea din Romania, in cursul acestei veri, a ambasadorului Michael Guest. Biroul de presa al Ambasadei americane a precizat ca diplomatii de cariera ocupa, in mod normal, un post de ambasador timp de trei ani de la confirmarea lor oficiala. In cazul ambasadorului Michael Guest, el a fost confirmat in functie la inceputul lunii august 2001. Desi stie inca din luna octombrie 2003 ce functie va ocupa in viitor, Guest nu a dat detalii despre urmatoarea sa misiune la Washington.

×
Subiecte în articol: observator