x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vinurile româneşti au obţinut trei medalii la târgul internaţional de la Guangzhou

Vinurile româneşti au obţinut trei medalii la târgul internaţional de la Guangzhou

de Dan Tomozei    |    10 Noi 2011   •   14:19
Vinurile româneşti au obţinut trei medalii la târgul internaţional de la Guangzhou

Valoarea si aprecierea au adus vinurilor romanesti trei medalii la cea de a VII-a editie a Targului International de Vinuri INTERWINE 2011, desfasurat in perioada 8 - 10 noiembrie, la Guangzhou, provincia Guandong din Sudul Chinei.

Romania a fost reprezentata in cadrul targului de cinci producatori care au avut standuri proprii: Domeniile Sahateni, Jidvei, Murfatlar, Senator Wine si Vinexport Focsani, care au prezentat spre degustare peste 60 de sortimente de vinuri.

Organizatorii evenimentului au acordat Romaniei trei medalii de apreciere: Cel mai bun vin dulce – Rai de Murfatlar Grand Reserve 2001, Cel mai bun vin roze – Rai de Murfatlar si Cel mai bun vin raport calitate/pret – Nec Ultra Plus Jidvei.

Reprezentantul Biroului de Promovare Comerciala si Economica din cadrul Ambasadei Romaniei la Beijing, Sorin Toader, prezent la eveniment, a declarat ca vinurile romanesti au fost foarte bine primite si apreciate de partenerii chinezi, existand premizele incheierii unor noi contracte de export pentru anul 2012. “Organizatorii targului au precizat ca medaliile obtinute de producatorii romani la INTERWINE 2011 demonstreaza ca vinurile romanesti sunt printre cele mai bune din lume', a spus Sorin Toader.

Targul International de Vinuri INTERWINE 2011, unul dintre cele mai importante manifestari de promovare a vinului de pe piata chineza, este organizat de compania China Import Export Fair Complex si este sprijinit de Asociatia Chineza a Vinului si Departamentul de Comert Exterior si Cooperare Economica al provinciei Guandong. La editia din acest an au participat peste 400 de expozanti din peste 25 tari cu renume in productia vinului: Romania, Franta, Spania, Italia, Chile, Argentina, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda, Moldova, SUA, Canada, Bulgaria, Macedonia, Ucraina, Ungaria, Georgia, Portugalia etc.) precum si numeroase companii locale. Evenimentul a inregistrata o participare de peste 120 de mii de vizitatori, o mare parte fiind importatori si distribuitori locali.

×