x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viol cu acordul politistilor

Viol cu acordul politistilor

21 Apr 2004   •   00:00

Doi politisti din Mangalia au fost trimisi in fata Consiliului de disciplina al Inspectoratului Judetean de Politie Constanta si urmeaza sa fie sanctionati pentru ca nu au intervenit conform regulamentului in cazul profesoarei care a fost agresata inainte de Pasti intr-o scoala din municipiu.

Ofiterii de la Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) Constanta vor cerceta modul in care si-au indeplinit obligatiile de serviciu agentul sef adjunct Dan Mihalcea si agentul Adrian Sarbu, se arata intr-un comunicat al IPJ.

ANCHETA. Primele cercetari au aratat ca patrula auto de interventie formata din cei doi nu a facut investigatii complete si nu a luat toate masurile legale ce se impun in asemenea situatii. Comisarul sef Nicolae Pescaru sustine ca o ancheta administrativa a inceput chiar din seara in care cei doi agenti au fost reclamati.

Profesoara Mihaela Dogaru a fost sechestrata cinci ore in sala de protocol a unei scoli din Mangalia, timp in care a fost batuta si violata de un membru al Federatiei Rromilor din municipiu. Femeia sustine ca, la un moment dat, a reusit sa apeleze numarul de urgente 955, dar dispecerul a refuzat sa trimita un echipaj si a indemnat-o sa sune la un alt numar. O patrula de politie a venit dupa cateva ore. Desi profesoara le-a spus ce a patit agentilor, printre gratii, si ca este tinuta impotriva vointei sale in imobil, acestia nu au luat nici o masura. Barbatul acuzat de viol a fost arestat, saptamana trecuta, pentru 29 de zile. (Lucian Florea)

×
Subiecte în articol: observator