Mult laudata Agentie Nationala de Integritate n-a reusit, in trei ani de existenta, sa gaseasca niciun demnitar a carui avere n-a putut fi justificata. Grupul de Investigatii Politice publica un document trimis chiar de ANI, referitor la rezultatele dosarelor transmise de institutie parchetelor, care demonstreaza ca, de la infiintarea sa in 2008, Agentia Nationala de Integritate nu a prins pe nimeni.
Astfel, potrivit ANI, in perioada aprilie 2008 (data la care au fost angajati primii inspectori de integritate) - mai 2010 (data la care activitatea ANI a fost suspendata de decizia Curtii Constitutionale), ANI a trimis la Parchete 175 de dosare. La 1 martie 2011, data la care ANI a comunicat rezultatul activitatii sale, intr-un singur dosar procurorii decisesera trimiterea in judecata. In schimb, in 95 de dosare transmise de ANI, procurorii decisesera neinceperea urmaririi penale (NUP), iar 79 de dosare se aflau in lucru la Parchete. Mai mult, ANI contestase in instanta 77 dintre cele 95 de NUP-uri, dar nu obtinuse nicio decizie favorabila, intrucat in 53 de cazuri NUP-urile ramasesera definitive, iar restul proceselor se mai judecau.
GIP a realizat, de asemenea, o monitorizare a rezultatelor Agentiei Nationale de Integritate in dosarele care au ajuns la instantele de judecata referitoare la primari de municipii si demnitari (secretari de stat, ministri, parlamentari). Potrivit site-ului oficial al ANI, rubrica "Hotarari definitive si irevocabile ale instantelor de judecata', la 3 ani de la infiintare, nu exista nicio hotarare definitiva favorabila ANI in dosare de confiscare a averii referitoare la primari de municipii si demnitari. De asemenea, nu exista nicio hotarare definitiva favorabila ANI in dosare de incompatibilitate referitoare la primari de municipii si demnitari sI nici nu exista vreo hotarare de acest gen, in favoarea ANI, in dosare de conflict de interese referitoare la primari de municipii si demnitari.
Deciziile impotriva oamenilor politici importanti cu care ANI s-a laudat in presa au fost infirmate de procurori si judecatori, afirma GIP, oferind cateva exemple. In 28 aprilie 2011, primarul Constantei, Radu Mazare, a castigat definitiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie procesul cu ANI. In 20 aprilie 2011, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins definitiv plangerea facuta de ANI impotriva deciziei Parchetului General de neincepere a urmaririi penale in dosarul deputatului PSD Robert Negoita.
In 14 aprilie 2011, fostul ministru de Finante Gheorghe Pogea a castigat definitiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie procesul cu ANI. In 16 februarie 2011, Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a castigat definitiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie procesul cu ANI. In 6 decembrie 2010, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins definitiv plangerea facuta de ANI impotriva deciziei Parchetului General de neincepere a urmaririi penale in dosarul fostului ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi.
In 18 noiembrie 2010, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins plangerea facuta de ANI impotriva deciziei Parchetului General de neincepere a urmaririi penale in dosarul fostului ministru al Tineretului si Sportului, Sorina Placinta. In 11 octombrie 2010, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins plangerea facuta de ANI impotriva deciziei Parchetului General de neincepere a urmaririi penale impotriva lui Mircea Geoana. In 7 octombrie 2010, deputatul PDL Sorin Andi Pandele a castigat definitiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie procesul cu ANI. In 17 iunie 2010, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins plangerea ANI fata de solutia de neincepere a urmaririi penale data de Parchetul General in cazul fostei deputate Daniela Buruiana. Ultimul caz expus de GIP este cel al deputatului PNL Mihaita Calimente, in cazul caruia, in 28 mai 2010, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus neinceperea urmaririi penale, desi era acuzat de ANI de fals in declaratii si evaziune fiscala.