x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vlădescu: România riscă să ajungă la violenţe

Vlădescu: România riscă să ajungă la violenţe

25 Mai 2010   •   00:00
 Vlădescu: România riscă să ajungă la violenţe
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National

România nu are în prezent suficient de mulţi oameni bogaţi pentru "a putea da" la toţi săracii, a declarat astăzi ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, adăugând că riscul pe care România îl translatează este de a ajunge la violenţă.



"N-avem atâţia bogaţi ca să dăm la toţi săracii pe care îi avem. România nu este suficient de bogată pentru a oferi cetăţenilor români viaţa pe care Europa ar dori să le-o ofere şi pe care noi le-o dorim", a spus Vlădescu, prezent la Forumul Financiar 2010.

Declaraţia vine după ce directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a afirmat săptămâna trecută la postul de televiziune France 2 că FMI a propus Guvernului majorarea impozitelor, în special pentru cei mai bogaţi, dar autorităţile din România au luat decizia tăierii salariilor funcţoionarilor.

Vlădescu a adăugat că, în vremurile actuale, măsurile obişnuite, precum creşterea unor taxe, nu mai sunt suficiente.

"Singura resursă pe care România poate să o aibă este resursa umană. Aceşti oameni încercăm noi să-i ajutăm în acest moment (...) Cred că facem ce trebuie pentru cetăţenii români, chiar dacă în momentul de faţă pare o sinucidere politică. A lăsa mai mulţi bani în economia României era o necesitate absolută", a declarat Vlădescu, potrivit Mediafax.

Ministrul a menţionat însă că riscul pe care România îl translatează în prezent este de a ajunge la violenţă.

"De foarte multe ori în aceste perioade există riscul de violenţe. (...) Riscul pe care România îl translatează astăzi este de a ajunge la violenţă, conform analizelor care s-au făcut. Violenţa nu este utilă nimănui şi le face cel mai mult rău celor care o provoacă", a spus Vlădescu.

El a explicat că măsurile de reducere a cheltuielilor încurajează spiritul antreprenorial şi lasă suficiente resurse pentru a întări speranţa că România poate creşte.

Vlădescu a precizat că resursele disponibile în urma reducerii cheltuielilor bugetare se vor duce către persoanele cu spirit antreprenorial şi dispuse să rişte.

Ministrul a mai arătat că nu este clar dacă evoluţia economiei va avea formă de "W" sau nu, menţionând că românii trăiesc o criză care excede orice închipuire.

×
Subiecte în articol: observator