x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vlas le răspunde păgubiţilor FNI: "Domnul Vîntu a luat banii, nu eu!"

Vlas le răspunde păgubiţilor FNI: "Domnul Vîntu a luat banii, nu eu!"

11 Mai 2011   •   16:36
Vlas le răspunde păgubiţilor FNI: "Domnul Vîntu a luat banii, nu eu!"
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul National
164878-vlas.jpgIoana Maria Vlas le-a transmis păgubiţilor FNI din judeţul Sibiu, la primul termen al procesului de la Tribunalul Sibiu în care este judecată, că nu ea a luat banii, ci Sorin Ovidiu Vîntu. "Mama FNI" a afirmat că la Vântu sunt "3.000 de miliarde de lei".

Păgubiţii FNI au asaltat-o cu întrebări pe Ioana Maria Vlas. Principala întrebare adresată de mulţi dintre cei prezenţi în sala de judecată a fost: "Unde sunt banii?".

Ioana Maria Vlas le-a răspuns tuturor că banii nu sunt la ea, ci la Sorin Ovidiu Vîntu.

"Eu am pledat vinovată. Aţi uitat asta? Eu am făcut puşcărie şase ani şi jumătate. Nu eu am luat banii. Eu nu am niciun ban. Întrebaţi-l pe domnul Vîntu despre ei. La el sunt 3000 de miliarde de lei", le-a spus Ioana Maria Vlas păgubiţilor de la Sibiu, potrivit mediafax.ro.

Vlas a afirmat ea este "vinovatul de serviciu" în acest dosar şi "carnea de tun" şi a spus că nu poate fi judecată de două ori pentru această faptă.

"Eu am fost judecată şi condamnată o dată şi nu văd de ce sunt judecată a doua oară. Nu e normal! Timp de opt ani, cincii mii de plângeri (cele ale păgubiţilor din judeţul Sibiu - n.r.) au fost ţinute într-un sertar. Întrebaţi-i de ce, pe cei care le-au ţinut. Vreau să vă spun că eu sunt pe post de carne de tun. Eu sunt vinovatul de serviciu. Eu am pledat vinovat şi pledez în continuare vinovat. Unde e problema? Domnul Vîntu este absolut nevinovat! Deocamdată! Domnul Vîntu a luat banii, nu eu!", a declarat, presei, în sala de judecată, Ioana Maria Vlas.

Ioana Maria Vlas, fostul preşedinte al SOV Invest, a fost trimisă în judecată, în martie 2011, alături de alte opt persoane, de către Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru păgubirea a peste 5.300 de foşti investitori la Fondul Naţional de Investiţii.

×
Subiecte în articol: vintu vlas