x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Volodimir Zelenski a ajuns la București. Discursul său din Parlament, sub semnul întrebării

Volodimir Zelenski a ajuns la București. Discursul său din Parlament, sub semnul întrebării

de Redacția Jurnalul    |    10 Oct 2023   •   10:57
Volodimir Zelenski a ajuns la București. Discursul său din Parlament, sub semnul întrebării
Sursa foto: Hepta

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ajuns pe teritoriul României, marți, în jurul orei 10:30. Șeful statului ucrainean va discuta cu Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu despre „viitorul celor două state”.

Volodimir Zelenski spune că va discuta cu președintele Klaus Iohannis despre securitatea alimentară, dezvoltarea aviației, consolidarea apărării antiaeriene a Ucrainei și relațiile cu partenerii.

„Am ajuns la București, România, pentru discuții cu Klaus Iohannis și pentru a consolida relațiile noastre bune de vecinătate. Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care întărește statul nostru, precum și pentru solidaritatea constructivă, care ne permite să fim asiguratori ai securității mondiale, în special în domeniul securității alimentare. Am construit deja și putem prelungi cooperarea care susține stabilitatea pentru multe alte națiuni. Vom discuta despre o cooperare suplimentară în domeniul securității, dezvoltarea aviației și a altor coaliții, consolidarea apărării antiaeriene a Ucrainei, arhitectura securității în Marea Neagră și relațiile noastre cu partenerii. România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai întunecată zi a noastră și sprijinul său devine tot mai puternic în timp. Sunt sigur că această vizită va fi benefică pentru ambele țări ale noastre”, a transmis Zelenski, pe X (Twitter).

Întâlnirile se vor desfășura marți la Palatul Cotroceni și la Palatul Victoria.

Pe de altă parte, Zelenski nu va mai susține discurs în Parlamentul României, spun pentru MERDIAFAX surse parlamentare.

dinamo

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski bucuresti