x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Votul la legea câinilor fără stăpân a fost amânat pentru două săptămâni

Votul la legea câinilor fără stăpân a fost amânat pentru două săptămâni

18 Oct 2011   •   11:05
Votul la legea câinilor fără stăpân a fost amânat pentru două săptămâni

Votul la Ordonanta privind gestionarea cainilor fara stapan a fost amanat, marti, pentru doua saptamani, deputatii luand aceasta decizie cu 158 voturi "pentru", 100 "impotriva" si 7 abtineri, la propunerea liderului grupului PDL, Mircea Toader, facuta dupa o pauza de consultari.

Deputatii luasera o pauza de consultari, dupa ce au decis, in ciuda opozitiei reprezentantilor PSD si PNL, ca votul la ordonanta sa fie electronic secret.

PSD si PNL au anuntat ca nu accepta votul secret si nu vor participa la vot.

Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a cerut o pauza de consultari, iar, la reluarea lucrarilor, a spus ca s-a consultat cu liderii coalitiei si punctul de vedere este amanarea votului la ordonanta privind cainii comunitari.

"Punctul nostru de vedere este sa amanam acest vot doua saptamani, timp in care vom merge in colegii si vom solicita administratiilor locale sa adune semnaturi pentru o opinie sau alta", a spus Toader.

Deputatul PNL Cristian Adomnitei a spus ca, inainte sa-l intrebe pe primar care este opinia lui, o sa intrebe constiinta sa.

Propunerea de amanare a votului la acest act normativ si de scoatere a lui de pe ordinea de zi a sedintei de vot final a fost adoptata cu 158 voturi "pentru", 100 "impotriva" si 7 abtineri.

In timpul dezbaterilor care au avut loc marti, in lojile salii de plen se aflau aproximativ 100 de militanti pentru drepturile animalelor, in frunte cu Marius Marinescu. Acestia au purtat cartoane pe care scria "Vot deschis" si fluturau stegulete.

Deputatii au adoptat, luni, pe articole, proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, in forma Comisiei de Administratie, care prevede ca eutanasierea cainilor va fi decisa de administratia locala dupa consultarea cetatenilor din localitate.

×