x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VREME URĂTĂ - Iarnă de noiembrie

VREME URĂTĂ - Iarnă de noiembrie

de Sorin Anghel    |    18 Noi 2008   •   00:00
VREME URĂTĂ - Iarnă de noiembrie

Ziua de ieri a fost marcată de ninsori în zona montană. Pe Transfăgărăşan nu se mai poate circula, stratul de zăpadă între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac fiind de 10 centimetri. Spre seară, vremea s-a stricat şi în sudul ţării. Circulaţia în Bucureşti s-a desfăşurat cu dificultate după lăsarea întunericului.



După două săptămâni cu vreme caldă, toamna a intrat la naftalină, lăsând loc iernii să se desfăşoare în voie. Ca de obicei, cel mai mult a nins la Bâlea Lac, acolo unde s-a depus un strat de zăpadă gros de 15 centimetri. În aceste condiţii, traficul pe Transfăgărăşan a devenit impracticabil, telecabina fiind obligatorie. În Masivul Bucegi a nins viscolit, astfel că nu s-a depus un strat uniform de zăpadă. “E frumos! A venit iarna. Ninge mărunt de tot”, a povestit Petrică Nicolae, meteorologul de serviciu de la staţia Vf. Omu (2.500 m altitudine). Pe Valea Prahovei, cel mai mult a nins la Azuga şi Predeal. Ninsori puternice au mai fost în Masivul Parâng şi Băile Harghita. Din cauza zăpezii, traficul în Pasul Prislop, care leagă Moldova de Maramureş, s-a desfăşurat cu dificultate. “Nu a nins foarte mult. Doar s-a albit pământul, dar dacă o să mai ningă vreo două zile sunt toate şansele ca la sfârşitul săptămânii să deschidem sezonul de schi”, a declarat Cornel Poenar, administratorul domeniului Roata de la Cavnic. În zilele următoare, vremea îşi va păstra aceleaşi caracteristici. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, va continua să ningă la Stâna de Vale, Păltiniş, Predeal, Sinaia, Buşteni, Azuga, Băile Harghita, Vatra Dornei, Piatra Fântânele, Izvoare, Bâlea Lac şi Muntele Mic. Meteorologii avertizează că zăpada se va depune mult mai uşor pe timp de noapte. Mâine, aria precipitaţiilor se va restrânge, dar începând de joi vor reapărea ninsorile. Sfârşitul de săptămână se anunţă unul bogat în precipitaţii în toată zona montană.

CAPITALA TREMURĂ LA SEMAFOR
În sudul ţării, vremea a fost deosebit de rece, iar spre seară s-au înregistrat ploi în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea. La Bucureşti, după lăsarea întunericului, traficul rutier s-a desfăşurat cu dificultate. Astăzi, vremea va fi relativ rece pentru această perioadă a anului, iar cerul, mai mult noros. Vântul va sufla slab, până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6°C, iar cea minimă va fi de -2°C. La sfârşitul nopţii vor fi condiţii de apariţie a ceţii. În zilele următoare nu sunt şanse ca la Bucureşti să ningă. Ziua, cerul va fi variabil, înnorările fiind posibile numai trecător.

×
Subiecte în articol: observator