x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 10 noiembrie 2008

Vremea probabilă 10 noiembrie 2008

de Dan Panaitescu    |    11 Noi 2008   •   00:00

Ieri, în regiunile vestice şi de sud-vest, cerul a prezentat înnorări, iar în rest a fost soare, dar un soare cu dinţi la orele dimineţii, când la Miercurea Ciuc s-au înregistrat –9°C, cea mai coborâtă minimă din această toamnă. Regimul termic nu se va modifica semnificativ în zilele următoare, iar temperatura va fi în uşoară creştere, în principal în ceea ce priveşte valorile maxime.



Vor creşte şi minimele mai ales în a doua parte a săptămânii, ca urmare a înnorării cerului inclusiv în estul Transilvaniei. Ploi slabe din punct de vedere cantitativ se vor înregistra în Crişana, în Banat, în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, în sud-vestul Transilvaniei şi numai izolat şi trecător în Maramureş. Presiunea atmosferică va rămâne ridicată în cea mai mare parte a timpului, o uşoară scădere fiind posibilă la limita inferioară a atmosferei în cursul zilei de joi, iar în altitudine va fi în scădere în zona situată la nord-nord-est de Marea Neagră, cu extindere şi spre Moldova.
(meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:        max.: 120C   min.: –20C
Periferie:   max.: 130C   min.: 10C

Azi (marţi):

Vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul slab. Vor fi condiţii de ceaţă dimineaţa şi noaptea. Presiunea atmosferică va scădea.

Mâine (miercuri):
Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va fi staţionară. Maxima: 13°C; minima: –1°C.

Poimâine (joi):
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Presiunea atmosferică nu va înregistra variaţii mari, având valori asemănătoare celor din zilele trecute. Maxima: 14°C, minima: 2°C.

La munte


Azi (marţi):
Vremea va fi frumoasă, cerul mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele înregistrate în intervalul precedent.

Mâine (miercuri):

Vremea se va menţine în general frumoasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua şi cu unele înnorări spre sfârşitul intervalului în Carpaţii Occidentali. Vântul va sufla în general slab. Noaptea şi dimineaţa, pe văi vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va avea valori comparabile cu cele înregistrate în intervalul precedent.

Poimâine (joi):

Cerul va fi variabil, mai mult noros în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, unde izolat va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative. Presiunea atmosferică va avea valori comparabile cu cele înregistrate în intervalul precedent.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ

Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu ajutorul barometrului, iar înălţimea coloanei de mercur a acesteia variază în strânsă legătură cu starea vremii. Presiunea atmosferică normală este de aproximativ 760 mm Hg.

Azi (marţi):
Presiunea atmosferică va continua să scadă de la valori în jur de 764 mm Hg până la valori în jur de 759 mmHg.

Mâine (miercuri):
Presiunea va fi relativ staţionară la valori în jur de 759-758 mmHg.

Dacă eşti martorul unor fenomene meteo extreme, fotografiază sau filmează şi trimite imaginile la meteo@jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: valori meteo presiunea atmosferică